23948sdkhjf

Kunstig ø til idræt anlægges i Vejle Fjord

Den nye havnebydel i Vejle får endnu en enestående bygning. En 2.400 m² stor ’klubø’ skal danne rammen om værksted, restaurant og fleksible samværsrum.
Vejle Kommune har sammen med Lokale og Anlægsfonden udviklet en hel flydende ’klubø’, hvor den nye havnebydels idræts- og fritidsliv samles. Klubøen bliver anlagt på pæle ved den nye lystbådehavn og kommer til at fungere som en port til hele den nye havnebydel, som Vejle Kommune er ved at etablere tæt på byens centrum. På grund af udviklingen af den nye havnebydel skal en række klubhuse i det gamle havneområde rives ned, men det nye projekt sikrer, at klubberne ikke bliver hjemløse.

- Det er godt tænkt at inddrage den flydende klubø i hele den nye plan for bygninger og liv i det nye havneområde i Vejle. Klubøen opbryder de traditionelt lukkede klubmiljøer, og skaber helt nye muligheder for fællesskaber for de maritime klubber og selvorganiserede brugere samt dem, der bare kommer forbi, fordi de er nysgerrige og gerne vil opleve livet, stemningen og udsigten fra klubøen ude på fjorden, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, der støtter projektet med 3,5 mio. kr.

Værksted, restaurant og fleksible samværsrum
På den 2.400 m² store klubø skal der opføres fælles samværsrum, restaurant og havnekontor i en bygning på 1.142 m². Her bliver også plads til et indendørs værksted, hvor medlemmerne af de forskellige klubber kan mødes og udveksle erfaringer. Samværsrummene indrettes fleksibelt så de kan tilpasses de forskellige foreninger og andre brugergruppers behov.

Via store trappeanlæg bliver det muligt at bevæge sig op på bygningens sider og tagflader. Trappeanlægget i sig selv er en aktivitetsflade, hvor der kan dyrkes trappeløb, og hvor siddeplinte også kan udnyttes til fysisk træning. Tagterrassen udstyres med et styrketræningsområde, der designes specielt til sejleres behov.

På arealet tættest på vandet etableres udendørs værksted, hvor der kan udføres småreparationer og vedligeholdelse af både.

Åben for alle
Klubøens tilbud bliver ikke kun til medlemmerne af de maritime foreninger. Mange af klubøens muligheder kan også tages i brug af gæstesejlere, selvorganiserede idrætsudøvere, fritidsklubber og forbipasserende i den nye havnebydel, som vil nyde udsigten fra restauranten, på tagterrassen eller nede ved vandet.

Omkring selve klubøen lægges der mindre øer til joller. Fra disse mindre øer er det nemt for både øvede og nybegyndere at få bådene sat i fjorden.

Den samlede anlægssum for den nye lystbådehavn er ca. 146 mio. kr. Heraf udgør klubøen ca. 20 %. Med støtten fra Lokale og Anlægsfonden på 3,5 mio. kr. kan kommunens og klubbernes ambitioner indfries, og Vejle Kommune vil nu sende projektet i udbud.

Projektet er tegnet af Transform Arkitekter, der har været i tæt dialog med både klubberne og kommunen om at sikre et projekt, der er attraktivt for både sejlere og ikke-sejlere i alle aldersgrupper.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094