23948sdkhjf

Nyt underskud men fremgang hos Sjælsø

Ejendomsudvikleren leverede endnu et utilfredsstillende resultat i 1. halvår 2012. Regnskabstallene vidner dog også om forbedret drift og et stigende nysalg af projekter.
Med et samlet underskud på -114 mio. kr. i første halvår 2012 må ejendomsudvikleren Sjælsø erkende, at der fortsat er langt til sorte tal.

Der er dog markant fremgang at spore i forhold til sidste år, hvor nedskrivninger af goodwill, projektbeholdning og tilgodehavender samt afvikling af aktiviteter i Polen kostede et samlet tab på lige under en milliard kroner.

- Bestyrelsen anser resultatet for 1. halvår 2012 for utilfredsstillende, men noterer en fortsat forbedring af driften med stigende nysalg af projekter og fortsat faldende kapacitets- og finansielle omkostninger. Det er bestyrelsens og direktionens vurdering, at der også fremadrettet er et profitabelt markedsgrundlag for Sjælsø, forudsat at der fortsat er en finansiel opbakning, lyder det blandt andet fra Sjælsø i en regnskabsmeddelelse.

Uændrede forventninger
Sjælsøs omsætning udgjorde i perioden 583 mio. kr., og det er en fordobling i forhold til 1. halvår 2011. 75 procent af omsætningen vedrører boliger, mens resten relateres til retail- og erhvervsprojekter.72 procent er projekter i Danmark.

Det samlede koncernresultat af fortsættende aktiviteter før nedskrivninger og skat blev et underskud på 63 mio. kr. mod et underskud på 95 mio. kr. i 1. halvår 2011. Der er således sket en fortsat forbedring af den underliggende drift. Forbedringen i resultatet skyldes især stigende projektbidrag og reducerede kapacitetsomkostninger.

For hele 2012 forventer Sjælsø fortsat et bedre resultat før skat og nedskrivninger for fortsættende aktiviteter end underskuddet på 130 mio. kr. i 2011.

Egenkapitalen udgjorde 570 mio. kr. pr. 30. juni 2012, og de likvide beholdninger i alt 77 mio. kr. 76 procent af selskabets kreditfaciliteter skal tidligst genforhandles om to år, og Sjælsø nyder generelt god opbakning fra sine långivere, fremgår det af regnskabsmeddelelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097