23948sdkhjf

Betonelementfabrik lukker

Betonelement, som er ejet af betonkæmpen CRH, lukker sin fabrik i Esbjerg fra 2. december i år. Det skriver JydskeVestkysten

Fabrikslukningen rammer 60 ansatte. 55 ansatte i produktionen er ifølge avisen blevet opsagt, mens og ansatte i tegnestuen.

– Så det, vi vil sætte ind med, er typisk uddannelse, og så skal man huske, at der lige nu er mange ledige job i offshorebranchen. Omvendt er det en helt anden måde at leve på, og det er langt fra sikkert, at det passer til alle, siger Bjarne Kirkeby, formand 3F Esbjerg, til JydskeVestkysten om fremtidsudsigterne for de fyrede fagforeningsmedlemmer.

Årsagen er krisen i byggebranchen og det er ifølge avisen uvist, om den vestjyske betonelementfabrik, der præsenterer sig som leverandør af betonelementer, projekteringsydelser og montage af betonelementer, åbner i igen.

Mindre overskud i moderselskab 

Betonelements ejer, koncernen CRH Concrete, kom - som tidligere beskrevet i Building Supplys søstermedie Licitationen - ud af 2021 med dalende overskud, men stigende omsætning. Mens omsætning steg 4,8 pct. til 1.818 mio. kr., blev overskuddet reduceret med 80 mio. kr. og lød på 120 mio. kr. efter skat.

I årsrapporten lød det - trods forventning om "god aktivitet med et reusltat på niveau med 2021" også, at det er vanskeligt at spå om resultatet , idet situationen og markedet er udfordret af corona og krig.

CRH Concrete

CRH Concrete leverede sidste år betonelementer til over 1.000 byggeprojekter

CRH Concrete A/S dækker over en stribe brands. Det gælder Betonelement, Expan, Dalton, Industri, Modulbad og CRH Montage.

CRH Concrete A/S leverer betonelementer, montage, projekterings- og serviceydelser i Danmark, Norge og Sverige. Medarbejderflokken fordeler sig op 10 fabrikker i hele Danmark.

CHR Concretes årsrapport

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078