23948sdkhjf

Ja til plan om 65.000 kvm byggeri i Nordsjælland

Boliger, butikker, biograf, hotel, nye undervisningslokaler og meget mere på op mod 65.000 kvm rykker et vigtigt skridt nærmere på Cirkelhusgrunden i Kokkedal.

Projektet for området benævnes ’FORMAT’ og er et samarbejde mellem investorer, Nordsjællands Grundskole & Gym (NGG) og Fredensborg Kommune som myndighed.

Fredensborg Byråd har nu vedtaget lokalplanen for FORMAT-projekt, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Lokalplanen giver mulighed for i alt 26.000 kvm detailhandel, op til 23.200 kvm boliger - svarende til omkring 200-300 nye boliger  og en gennemgående højde på cirka fire etager samt mulighed for et ’tårnhus’ i op til 10 etager - eller 43 m - placeret centralt i området. 

Udviklerens planer

I ejendomsudvikleren Athena Partners, som står bag FORMAT-projektet, glæder partner Joachim Bruus-Jensen sig over fremdriften:

– Det er et meget vigtigt skridt for os, at lokalplanen nu er på plads, så vi kan komme videre med projektet, siger han i pressemeddelelsen.

– Nu fortsætter vi arbejdet med at finde egnede lokaler til NGG, så de har et godt sted at være, mens vi gør den nye skole klar til dem. Så der går altså noget tid endnu, inden vi går i gang med at nedrive Cirkelhuset og bygge nyt, tilføjer han.

Ifølge Athena Partners rummer projektet blandt andet 20.500 kvm boliger og friplejehjem og 17.350 kvm butikker. Dertil kommer 1.200 kvm erhverv, 1.200 kvm restaurant, et 5.700 kvm parkeringshus samt 8.500 kvm kultur og sundhed i form af blandt andet fitness, padel tennis, sundhedshus og biograf. Endeligt skal der bygges en 11.900 kvm stor skole til NGG på tværs af Fredensborg og Hørsholm Kommune.

Rækker en trafikal hånd ud

Lars Simonsen, formand for Plan-, Trafik- og Klimaudvalget, ser også frem til, at projektet bliver til virkelighed:

– Det er tiltrængt, da Fredensborg Kommune i dag har et handelsunderskud på 700 mio. kr. årligt, og derfor må vores borgere ofte køre langt i bil for at handle især større udvalgsvarer.

– I den forbindelse vil vi også igangsætte et fælles arbejde med Hørsholm Kommune med henblik på at afdække hensigtsmæssige trafikale løsninger for trafikken til NGG og nabobebyggelserne uden for lokalplanområdet. Vi skal her også se samlet på trafikafviklingen på især Usserød Kongevej i takt med udviklingen i alle byudviklingsprojekter i området i begge kommuner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094