23948sdkhjf

Aarhus-bydel til 2 milliarder er nu klar med de første boliger

Den første boligkarré i omfattende projekt kan holde rejsegilde, og dermed begynder den nye bydel, der bygges af totalentreprenøren Nordstern, at tage form 

Trælasten, Aarhus' nye byområde, markerer fredag en milepæl i det omfattende projekt med 70.000 etagemeter boliger og erhvervslejemål, når der holdes rejsegilde for områdets store erhvervsbyggeri Bjælkehuset og for den første boligkarré Teglgården.

Det oplyser PensionDanmark i en pressemeddelelse.

I alt er 37 boliger i boligkarréen nu sat til salg, og forventningen er, at byggeriet er afsluttet til vinter 2023. Den samlede byggemasse forventes at stå færdig i 2029.

Et komplekst projekt 

Trælasten er det andet byområde i Danmark, der har fået en DGNB plancertificering Platin. Genanvendelse er ét af projektets nøgleord, og ca. 90 pct. af bygningselementerne fra de to byggemarkeder, der tidligere lå på den 35.000m2 store grund, genanvendes. 

Trælasten er på alle måder mere kompleks end nogen anden sag Torben Modvig, adm. direktør i Nordstern

Således vil blandt andet gamle mursten og vinduer udgøre omkring  pct. af den samlede byggemasse.

I alt er fire tegnestuer (se faktaboks nederst) inde over projektet. Valget om mange kokke skyldes ifølge PensionDanmark et ønske om at sikre, "at bydelen både bliver forskelligartet og omfavnende".

Det faktum gør også byggeriet komplekst, forklarer Trælastens totalentreprenør, Nordstern:

- Som ejendomsudvikler og totalentreprenør står man ofte over for udfordrende projekter, men Trælasten er på alle måder mere kompleks end nogen anden sag. For det første er der tale om mange kvadratmeter, høje kvalitetskrav og store bæredygtighedsambitioner. For det andet er der rigtig mange aktører, udtaler adm. direktør i Nordstern, Torben Modvig, i pressemeddelelsen.

Marius Møller, direktør i PensionDanmark, udtaler: 

- Trælasten er et ambitiøst projekt, både hvad angår bæredygtighed og det at skabe en meget varieret og dynamisk bydel. Jeg glæder mig meget til at vise den første del frem nu. Teglgården er udført efter vores boligkoncepter for boligfællesskaber og afspejler en alsidighed i sin komplekst sammensatte og gennemtænkte facon.

Trælasten

  • Første spadestik til den nye bydel blev taget den 2. juni 2021, og de første 37 ejerboliger i Teglgården står klar til indflytning i december 2023. De 206 lejeboliger bliver fordelt på Studios, Virke boliger (+50) og almindelige lejeboliger, som også står klar til indflytning december 2023.
  • Trælastens første fase syd for Daubjergvej forventes at stå færdig i 2026 og anden fase nord for Daubjergvej forventes at stå færdig i 2029.
  • Bag projektet står PensionDanmark i samarbejde med Aarhus Kommune og totalentreprenør Nordstern.
  • Projektet har et budget på 2 mia. kr.
  • Grunden er på 36.000 m2 og vil rumme 700 boliger og erhvervslejemål. I alt bliver der bygget 70.000 etagemeter.
  • Fire tegnestuer har tegnet bygningerne i Trælasten: Vandkunsten, CEBRA, LOOP og BRIQ. Det er
  • sket ud fra ønsket om at skabe en varieret og dynamisk bydel.

Kilde: PensionDanmark

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109