23948sdkhjf

7,5 år fra ide til udbud - forandring af forsorgshjem har totalrådgiver på plads

Institutionspræg skal erstattes af boliger med et mere individuelt præg på forsorgshjemmet Svenstrupgård syd for Aalborg.  

Nu har Aalborg Kommune valgt en totalrådgiver til projektet, der har titlen "BoligLiv til hjemløse - ombygning af Svenstrupgård". 

Valget er faldet på P+P Arkitekter, der har vundet udbuddet med meget detaljeret procesbeskrivelse og en stærk organisation, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

– Fra den oprindelige idé til udbud er der gået 7,5 år, fortæller Dennis Lindhardt-Pedersen, som er leder af Svenstrupgård, i meddelelsen og fortsætter:

– Projektet har været lang tid undervejs, og vi er stolte af endeligt at være ved den milepæl, det er, at have fundet en totalrådgiver til projektet.

Ombygning for 42 millioner

Forsorgshjemmet Svenstrupgård er et af landets største herberger og benyttes årligt af godt 300 af landets mest udsatte, hjemløse borgere. 

De fysiske rammer er dog utidssvarende, både som midlertidig bolig for hjemløse borgere og som ramme om det socialfaglige arbejde. Der er behov for at gentænke og udvikle nye rammer.

Ombygningen kommer anslået til at koste 42,7 mio. kr. Projektet kan realiseres af Aalborg Kommune takket være støtte på henholdsvis 25 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond og 3 mio. fra kr. Det Obelske Familiefond.

Sociale mursten

Den overordnede vision med projekt BoligLiv til Hjemløse er at styrke Svenstrupgårds muligheder for at bidrage effektivt til bekæmpelse af hjemløshed i Danmark.

Projektet har til formål at innovere på de allerede eksisterende sociale mursten - arkitektur der gør en forskel for sociale udsatte - så man målrettet udvikler rammerne for, hvordan arkitektur og socialt arbejde kan spille sammen.

Ud fra en Housing First tilgang er målet således at styrke det socialfaglige arbejde gennem fysiske rammer, der i højere grad minder om de permanente boliger, de fleste borgere skal ud i efter endt ophold.

Der er en klar forventning om, at ombygningen får målbare effekter for borgernes trivsel og den socialfaglige indsats og dermed bliver et foregangseksempel for andre tilsvarende institutioner. Projektet afsluttes derfor med en funktionsevaluering af de fysiske rammer efter ibrugtagning.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109