23948sdkhjf

NCC skal renovere og ombygge bygning til kunstauktioner

Bygningen, der ejes af PensionDanmark, er kendt som Johannes Fog Designhus. Den skal nu have nyt liv som domicil med eftersyns- og showroomområder for Bruun Rasmussen Kunstauktioner

I Lyngby ligger der en markant bygning, der indtil for nylig har rummet udstilling og salg af nye havemøbler, værktøj og lamper.

Fremover skiftes møblerne ud med alt fra smykker til våben, når den efter en renovering til foråret åbner som showroom, vurderingssted og kontor, når Bruun Rasmussens Kunstauktioner samler alle kategorier i ét og samme hus. 

Entreprenørkæmpen NCC skal således for PensionDanmark, der ejer bygningen, i de kommende måneder renovere og ombygge bygningen.

Nøglerne fik NCC den 2. januar, og den 15. august skal de efter planen afleveres igen.

Lige nu er nedriverne i gang, og den del af opgaven forventes af være afsluttet med udgangen af januar. NCC’s egen el-afdeling er også gået i gang i bygningen.

- Det er en spændende opgave, som vi skal løse på meget kort tid, så vi har planlagt arbejdet grundigt, siger Karina Mary Andersen, projektdirektør fra NCC’s renoveringsenhed, i en pressemeddelelse.

- Udfordringen her er, at der er meget lidt plads omkring bygningen, så vi skal sørge for, at alt der tages ned i forbindelse med nedrivningen, hvad enten det er affald eller skal til genbrug, bliver kørt væk med det samme. Man kan næsten sige, at det er byggepladsens svar på et tetris-spil, uddyber hun.

Renoveringsopgaven

Projektet består af seks bygninger i tre etager. Bygningerne er ikke opført samtidigt. Den seneste er fra omkring 2000. Stuen og første sal har været butiksområde, mens 2. sal har rummet kontor og kantine. I alt er der knap 8.000 m2.

Selve bygningerne skal forblive næsten uændret. 

Der skal nedrives indvendige skillevægge og teknikudstyr, og der skal åbnes op i facaden, hvor der i dag er lagerrum, og hvor der frem over skal være kontorer, så der skal være vinduer. 

Der skal laves nye el-installationer, mens hovedforsyning og eltavler bevares. Der skal installeres ny VVS, ventilation og køl. Endelig skal der lægges trægulve og natursten i forskellige dele af huset.

- Vi ønsker at skabe et nyt og levende kulturhus i hjertet af Lyngby. Vores vision er at udbygge viden om kunst og antikviteter, og derfor samler vi alle vores fagområder og ekspertise under samme tag, siger Jakob Dupont, adm. direktør hos Bruun Rasmussen, i meddelelsen.

Af særlige opgaver i ombygningen er de rum, der skal rumme smykker og ure, som skal forberedes med vand og afløb til afrensningsmaskiner, ligesom dørene skal være lydisolerede og overholde mindst 40 dB. Der skal indrettes et frimærkerum, et våbenrum med særlig sikring og et vinrum, der skal etableres som svalerum med en konstant max temperatur på 12 grader.

Det fremgår ikke, hvor stor opgaven er i kroner og ører. I pressemeddelelsen hedder det, at renoveringen bogføres i første kvartal 2023 under Building Nordics.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Byggeriet blev sat i stå: Nu vil Fælledby kære sag til landsretten
Udvikler vinder stor byudvikling: Rådhusgrund bliver til boliger
Ballerup vælger vindere af 14.000 kvm klimakile
Var anklaget for millionsvindel: Byggechefer slipper for straf
Ophæver navneforbud i sag om storentreprenørs insiderhandel
Region fjerner 550 ton forurenet jord fra legeplads
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.141