23948sdkhjf

Nye partnere hos Bjerg Arkitektur

Efter et år med markant vækst indlemmer Bjerg Arkitektur fire arkitekter i ejerkredsen. Det sker samtidig med, at tegnestuen fylder 25 år.
På tærsklen til sit 25 års jubilæum spreder Bjerg Arkitektur nu ansvaret ud med optagelse af fire ledende arkitekter som nye partnere.

- Fællesskab, teamwork og samarbejde har altid været ledetråd for firmaets aktiviteter, og jeg er stolt over, at vi på vores 25-års fødselsdag kan bane vejen for fremtiden med partner-optagelse af landets førende arkitekter indenfor bæredygtig arkitektur og passivhusbyggeri, siger stifter og direktør, arkitekt MAA Kjeld Bjerg.

De fire nye partnere er arkitekterne Lars Køhler, Maciej Szpalerski, Søren Riis Dietz og Mark Krebs. Med den udvidede ejerkreds er målet at skabe de rammer, der skal til for at sikre Bjerg Arkitektur en toneangivende position indenfor bæredygtigt byggeri.

- Sammen dækker vi hele paletten fra DGNB og cradle-to-cradle til passivhuse og bæredygtig BIM-udvikling, fortsætter Kjeld Bjerg og pointerer, at firmaets nye partnere over en årrække som afdelingsarkitekter i Hjørring, Aalborg, København og Warszawa alle har markeret sig som spydspidser indenfor bæredygtigt byggeri.

Projekter i hele Danmark – og i udlandet
Bæredygtige passivhus-projekter indenfor nybyggeri og energirenovering udgør i dag mere end 80 procent af firmaets aktiviteter. For Kjeld Bjerg er det et bevis på, at markedet for alvor har taget passivhuskonceptet til sig.

- Både når det gælder nybyggeri og renovering, oplever vi et spring i markedet, hvor fokus og interesse de seneste år er flyttet fra højteknologiske og vedligeholdelsestunge aktivhuse til certificerede, solopvarmede passivhuse, der passer sig selv årtier ud i fremtiden, siger han og fortsætter:

- Ikke mindst kommuner og store boligselskaber i Hovedstadsområdet har i forbindelse med energirenovering af boligbebyggelser fra sidste århundrede taget passivhuskonceptet til sig i erkendelse af, at effekten ved at optimere tekniske installationer er kortsigtet, hvis ikke klimaskærmen er tæt og velisoleret. Men samtidig fortsætter vi et højt og stigende aktivitetsniveau i Nordjylland, hvor vi det sidste år som totalrådgiver blandt andet har stået fadder til en stribe nye villaer, flere nyopførte boligbebyggelser og landets første ældrecentre i passivhusstandard. Sammen med Arkitema står vi netop nu også i spidsen for byggeriet af en ny, bæredygtig akutmodtagelse på Hjørring Sygehus.

Også internationalt oplever Bjerg Arkitektur øget interesse for sine løsninger. Netop nu er tegnestuen involveret i et byggeri af en ny stor Oslo-børnehave i passivhusstandard og via afdelingen i Warsawa er et par større bæredygtige projekter på bedding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079