23948sdkhjf

Afgørelsens time i visionært boligprojekt

Et stærkt finalefelt bestående af tre arkitekttegnestuer præsenterer den 24. november hver deres forslag til, hvordan de nye, bæredygtige boliger i Næstved skal se ud.
Tre tegnestuer, Henning Larsen Architects, Lendager Arkitekter og 3XN, skal lørdag den 24. november præsentere deres respektive projektforslag for en gruppe helt almindelige familier, der har lyst og mod på at deltage i det nytænkende boligprojekt: Nybyggerne.

Arkitekterne konkurrerer om designet af op mod 25 klyngehuse, der skal bygges ud fra bæredygtige principper – til en fastsat, overkommelig pris og i en proces, der giver nybyggerne rig mulighed for at påvirke udformningen af boliger samt fællesområder og -faciliteter.

Læs mere: Tre tegnestuer udpeget til visionært boligprojekt.

Stolthed over stærkt finalefelt
De tre tegnestuer har fået til opgave at fremlægge forslag til både arkitektur, bæredygtighed og proces – og det bliver særdeles interessant at se de tre projektforslag:

- Vi er oprigtigt stolte af de stærke finalehold af arkitekter, der skal præsentere på lørdag. Tegnestuerne har lagt et stort engagement i opgaven, så vi forventer en rigtigt spændende dag med smukke og inspirerende bud på fremtidens bæredygtige boliger, siger borgmester Carsten Rasmussen fra Næstved Kommune.

Projektet, som er lanceret af Center for Bæredygtigt Byggeri i Næstved, har til formål at skabe boliger, der lever op til en bred definition af bæredygtighedsbegrebet, som udover miljø og klima inkluderer økonomi og sociale faktorer.

Opgavens indhold
• Tegn en bebyggelsesplan for mindst 20 boliger, der tager udgangspunkt i de landskabelige kvaliteter og sociale muligheder (herunder fælleshus og fællesarealer vs. private haver) på den valgte byggegrund.
• Tegn et forslag til en bolig i bebyggelsen, som viser den arkitektoniske idé, materialer og uderum.
• Beskriv, hvordan projektet forholder sig til ambitionen om bæredygtighed i en DGNB-fortolkning:1. Økonomi, fx: pris pr. nøglefærdigt hus, evt. suppleret med anslåede årlige udgifter til opvarmning og vedligeholdelse2. Miljø, fx: anslået energiforbrug og energiforsyning, indeklima3. Sociokulturelle og funktionelle aspekter, fx: fleksibilitet, sundhed, social kvalitet.

Udvælgelsen af vinderprojektet foretages af et panel bestående af fagfolk fra kommunen samt to uvildige eksperter, arkitekt MAA Mikael Koch og sociolog Bettina Hauge. Derudover vil de familier, der overværer præsentationerne, naturligvis blive taget med på råd, når der skal vælges.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094