23948sdkhjf

Gadelys-kontrakt til Energi Fyn

Energi Fyn har indgået en kontrakt med Nordfyns Kommune vedrørende energirenovering, drift og vedligeholdelse af gadebelysningen.
Nordfyns Kommune indgår efter et EU-udbud et samarbejde med Energi Fyn på gadelys. Aftalen indebærer, at Energi Fyn i de næste 15 år sikrer kommunen en energibesparelse på gadelysudgifterne på knap 60 procent. Samtidig investeres der i nye energirigtige armaturer, der blandt andet skal erstatte kviksølv-armaturer.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Kim Johansen glæder sig over aftalen med Energi Fyn.

- Vi er rigtig glade for den nye aftale om renovering, drift og vedligeholdelse af vores vejbelysningsanlæg. Det giver en stor gevinst for miljøet, da vi årligt sparer cirka 800.000 kWh. Samtidig er det i tråd med vores energipolitik, hvor vi gerne inden for 10 år skal være CO2-neutrale. Vi får et nyt, moderne belysningsanlæg, som giver en optimal vej- og stibelysning og en mere sikker drift. Tilmed bliver det udført meget omkostningsbevidst, og vi kender de økonomiske konsekvenser i forhold til kommunes budget i mange år fremover.

- En anden lige så vigtig gevinst er, at vi nu kan tænde lyset om natten, så borgerne igen kan få den optimale sikkerhed og tryghed. I stedet for at slukke lyset i de sene timer, dæmper vi belysningen med 50 procent i tidsrummet fra kl. 22.00–06.00. De nye lyskilder sikrer, at det sker uden en væsentlig forringelse af kvaliteten, siger Kim Johansen.

Bent Agerholm, koncernchef hos Energi Fyn er glad for den 15-årige aftale med Nordfyns Kommune - hvor også energirenovering er en del af aftalen.

- Vi ser frem til at bidrage til en optimering af kommunes vejbelysningsanlæg med energibesparelser til følge. Vi har mange års erfaring med renovering, drift og vedligeholdelse af gadelys i flere af de fynske kommuner, hvor fokus er på at levere effektive vejbelysningsanlæg, der kan sikre betydelige energibesparelser, som det nu også er tilfældet i Nordfyns Kommune, slutter Bent Agerholm.

Løsningen giver ikke bare Nordfyns Kommune besparelser på energiudgifterne, som reduceres allerede i løbet af 2013. Alle kommunens 5.900 lysarmaturer vil også blive renoveret i løbet af kontraktperioden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112