23948sdkhjf

Nyindretning gør forsamlingshus til meget mere

Forsamlingshuset i Sdr. Bork bliver i den nære fremtid forvandlet til et sted, der både kan fastholde de klassiske aktiviteter og samtidig invitere til nye aktiviteter ikke mindst for områdets unge og børnefamilier.
Når forsamlingshuset er omdannet, vil det slå dørene op med nye kreative muligheder, undervisningstilbud, cafémiljø, musik, bevægelsesaktiviteter, dans, leg, billard, teater og filmforevisning. Læg dertil en særskilt ungdomsafdeling og et nyt køkken, der kan bruges til madkurser og fællesspisning. Resultatet bliver et forsamlingshus med meget mere.

Sdr. Borks forsamlingshus er i dag kendetegnet ved en række meget adskilte og forskellige rum, der hver har sine faste brugere og funktioner. Når huset er omdannet vil der være en langt bedre kontakt mellem rummene, hvilket giver et bedre "flow" igennem bygningen og rummene vil kunne bruges på flere forskellige måder og af flere forskellige brugergrupper.

Ny havestue samler brugerne
Huset får en ny forside i forbindelse med, at en tilhørende lejlighed fjernes og køkkenet og et depot flyttes til et andet sted i bygningen. Det eksisterende gårdrum indkapsles af en glastilbygning, som minder om en havestue, hvor det bliver muligt at opholde sig det meste af året. Køkkenet udformes, så det nærmest smelter sammen med glastilbygningen, der på den måde bliver forsamlingshusets nye hjerte og opholdssted. Flere af de andre lokaler i huset får også direkte adgang til havestuen. På første sal indrettes en ungdomsafdeling og en balkon med udkig over havestuen.

De traditionelle aktiviteter som fester, kulturbegivenheder, møder og foredragsaktiviteter er ikke glemt i projektet og vil fortsat kunne trives i de nye og bedre lokaler.

- Det er et interessant eksempel på, hvordan et forsamlingshus kan åbnes for nye brugergrupper og nye aktivitetsmuligheder, og det omdannede forsamlingshus i Sdr. Bork vil give ny inspiration til andre forsamlingshuse, der ønsker at forny sig og undgå at sygne hen på grund af manglende aktiviteter, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

I alt koster projektet 7,5 mio. kr. at etablere. Lokale og Anlægsfonden støtter med 2,5 mio. kr. Projektet er tegnet af arkitektvirksomheden Effekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141