23948sdkhjf

Aarsleff øger overskuddet

Anlægsentreprenøren kom ud af 2011/2012 med et overskud på 166 mio. kr. Dermed landede resultatet lidt over det senest udmeldte.
Bestyrelsen for Per Aarsleff A/S har d. 19. december behandlet og godkendt selskabets reviderede årsrapport for 2011/2012.

Koncernresultatet før skat blev et overskud på 166 mio. før skat mod 133 mio. året før. Resultatforventningen var 180 mio. ved regnskabsårets begyndelse og blev justeret til 160 mio. efter de første tre kvartaler af regnskabsåret.

Efter skat var årets resultat efter skat 112 mio. mod 98 mio. sidste regnskabsår. De samlede investeringer udgjorde 291 mio.

Læs mere: Aarsleff nedjusterer forventninger til indtjeningen.

Omsætningen steg i 2011/2012 med 529 mio. eller 9 procent fra 6.147 mio. til 6.676 mio., og er som forventet ved regnskabsårets begyndelse positivt påvirket af aktiviteten ved etablering af London Array. Den danske del af omsætningen udgør 3.877 mio. mod 3.354 mio. sidste regnskabsår - en stigning på 16 procent.

Antallet af heltidsbeskæftigede udgør 3.620 mod 3.473 i sidste regnskabsår.

- Det danske anlægsmarked var i regnskabsåret stabilt på et relativt højt niveau, men fortsat præget af hård konkurrence om opgaverne med et relativt lavt prisniveau som konsekvens. Aktiviteten inden for tilbudsgivning generelt er betydelig. Det drejer sig eksempelvis om kontrakter, hvor en række in-house-specialkompetencer kan kombineres til samlede ydelser, forklarer Aarsleff om udviklingen på anlægsområdet.

Øget overskud i det nye regnskabsår
- I det nye regnskabsår forventes et svagt stigende aktivitetsniveau, et resultat før skat på 200 mio. og investeringer på 279 mio. Aktiviteten i det danske anlægsmarked er stabil på et relativt højt niveau, men vil fortsat være præget af hård konkurrence med deltagelse af internationale entreprenørvirksomheder, fremgår det om forventningerne til 2012/2013.

Ordrebeholdningen ved indgangen til det nye regnskabsår er relativ høj, men dog mindre end ordrebeholdningen på tilsvarende tidspunkt året før, hvor London Array-kontrakten indgik.

For anlægsprojekter vil fokus være rettet mod positionering i forhold til de kommende års betydelige trafikale infrastrukturprojekter, de klima- og miljømæssige udfordringer, som de danske forsyningsselskaber står over for samt arbejder inden for energiforsyning.

- Aarsleff-koncernens specialistkompetencer inden for udførelse af vindmøllefundamenter, banearbejder og gennemførelse af teknikentrepriser positioneres mod de markedsmæssige potentialer, hedder det også om de fremtidige strategiske fokusområder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095