23948sdkhjf

42 grønne ungdomsboliger i Esbjerg

Da Boligforeningen Ungdomsbo skulle opføre 42 nye boliger blev der lagt stor vægt på bæredygtighed. Med bygherrerådgiver Kuben Management og totalrådgiver d.a.i. arkitekter ingeniører er det blevet en succes.
Boligforeningen Ungdomsbo i Esbjerg er færdigt med det første større projekt med nye ungdomsboliger. Bæredygtighed og energioptimering har været en del af kravene til samarbejdspartnerne, og der er fuld tilfredshed med resultatet, både fra bygherren og de nye beboere.

- Energioptimering handler selvfølgelig om økonomi, men for os handler det også om at være med fremme, når det gælder byggeri. For eksempel solceller – i første omgang var der ikke budget til det, men det lykkedes os,
Fakta: Park Kollegiet, Esbjerg
42 lejligheder i 8 etager.
Energiklasse 1 / energiklasse 2015
184 m² solcelleanlæg med en
forventet produktion på 30.000 kWh.
og det er jeg rigtig godt tilfreds med, fortæller Erik Lykke, teknisk chef hos Boligforeningen Ungdomsbo.

Det 184 m² solcelleanlæg kommer primært til at dække forbruget i fællesarealerne med en produktion på 30.000 kWh.

Hele processen har bestået af udbudsrunde og arkitektkonkurrence. Til at køre den proces valgte Boligforeningen Ungdomsbo at benytte en ekstern samarbejdspartner, bygherrerådgiveren Kuben Management.

Forbillede indenfor energiteknologi
Kuben Management var også rådgiver i dommerprocessen, hvor repræsentanter fra boligforeningen, en repræsentant fra Esbjerg Kommune samt Esbjerg Kollegieforening skulle udvælge det vindende arkitektfirma.

- Boligforeningen Ungdomsbo har fået opfyldt deres vision om at opføre et unikt og attraktivt ungdomsboligprojekt, som fremstår som et forbillede for energibesparelser og anvendelse af energiteknologier. Det kan vi som rådgivere kun være tilfredse med, siger Karin Bundgaard bygherrerådgiver hos Kuben Management.

d.a.i. arkitekter ingeniører blev vinderne, der skulle tegne huset, der nu har inviteret beboerne ind i de 42 ungdomsboliger.

- Vi synes, projektet er blevet godt, fordi energioptimeringerne er blevet tænkt ind fra starten, og de har været med til at skabe formen på bygningen. Bygningen har nemlig form som en vifte. På den måde har vi opnået en stor sydvendt facade. Solcellerne er placeret på denne facade, og de er derved blevet en integreret del af bygningen, fortæller Kristina Rytter, ledende arkitekt på opgaven.

57 nye ungdomsboliger på vej
Ungdomsbo i Esbjerg er slet ikke færdige med spændende projekter. Endnu et energivenligt ungdomsboligprojekt med 57 boliger er under projektering af Cebra Arkitekter fra Aarhus.

Efter planen sættes der gang i byggeriet til foråret, og boligerne ventes indflytningsklar til studiestart aug. 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094