23948sdkhjf

Hul på Kvæsthusprojektet

Grundstenen til projektet, som omfatter en ny stor plads på Kvæsthusmolen og et underjordisk parkeringsanlæg med 500 pladser, blev nedlagt den 15. januar.
Kulturminister Marianne Jelved nedlagde tirsdag den 15. januar Kvæsthusprojektets grundsten. Hermed markeres starten på byggeriet af den nye Kvæsthusplads og det underjordiske parkeringsanlæg med plads til 500 biler.

Arrangementet startede på Kvæsthuspladsen ved Skuespilhusets Portscene. På Kvæsthusmolen bød Kvæsthusselskabets direktør Ole Bach velkommen.

Kulturminister Marianne Jelved fik hjælp fra en af NCCs kraner til at nedsænke den tidskapsel, der markerer grundstensnedlæggelsen og fungerer som tidsmæssigt fingeraftryk fra dagen. Tidskapslen indeholder et aftryk af projektet af i dag. Der er en illustreret skitse af projektet, et uddrag af forprojektet og en folder om projektet. Ligeledes er der også lagt et aftryk af dagen i dag ind i tidskapslen. Der er dagens avis, dagens mønt og et program for aftenens forestilling i Skuespilhuset.

Et tilløbsstykke i en hastigt voksende by
- Kvæsthusprojektet vil skabe et nyt fantastisk byrum helt tæt ved vandet og de store vidder og alligevel midt i storbyen. Med det tårnhøje ambitionsniveau for projektet er jeg sikker på, at Kvæsthusprojektet vil blive et nyt tilløbsstykke i København. Og det har vi også brug for. For København vokser kraftigt i disse år. De sidste fem år er vi blevet godt 45.000 flere københavnere. Og det skaber stigende efterspørgsel efter spændende steder at opholde sig, sagde overborgmester Frank Jensen i sin tale ved arrangementet.

Efter talerne blev de mere end 100 gæster budt indenfor til et let traktement i Skuespilhusets Foyer, hvor der var udstillet en model af Kvæsthuspladsen og plancher af det unikke parkeringsanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203