23948sdkhjf

Øland har vokseværk i Aabenraa

For at kunne følge med efterspørgslen har ventilationsvirksomheden udvidet kapaciteten på sin fabrik i Aabenraa. Flere ansatte er næste skridt.
Ventilationsvirksomheden Øland er en af dem, der kaster lys over en dyster byggebranche. Efter at have lukket 2012 med tocifrede vækstrater, starter Øland året med fuld turbo på produktionskedlerne.

For at følge med efterspørgslen efter indeklimaløsninger har virksomheden været nødt til at øge kapaciteten i både produktionen og lageret på fabrikken i Aabenraa. Det er her, Øland producerer størstedelen af de kanaler, fittings og rør, som virksomheden leverer til byggeriet i Danmark og udlandet.

- Det er rigtig ærgerligt, når produktionen ikke kan følge med salget. Derfor var det som at få en tidlig julegave, da nabogrunden til vores fabrik blev ledig. Det har givet plads til at opføre en bygning mere, så vi kan få flere varer gennem produktionen. Vi har øget produktionen med 50 procent og fordoblet vores lagerkapacitet, så det er ret betragteligt, siger Michael Lyk Lauridsen, fabrikschef hos Øland.

Behov for flere medarbejdere
I dag er der 50 medarbejdere i produktionen i Aabenraa, men Michael Lyk Lauridsen forudser allerede nu, at der bliver behov for flere hænder i takt med, at de nye maskiner installeres.

- Jeg regner med, at vi skal ansætte omkring 15 nye medarbejdere i løbet af sommeren. Maskinerne alene gør det jo ikke, der skal også være nogen til at betjene dem, siger Michael Lyk Lauridsen, som dermed fortsætter den vækstkurs, der har været kendetegnende for Øland.

Virksomheden udvidede medarbejderstaben med 16 ansatte i 2012 og lukkede året med tocifrede vækstrater.

Løsning på logistikproblem
Udvidelsen har også løst et stort logistikproblem. Tidligere kunne de mange lastbiler, som henter varer på fabrikken, kun køre til og fra adressen ad samme tilkørselsvej. Nu er der separate til- og frakørselsveje, hvilket har fjernet de trafikpropper, der tidligere ofte kunne opstå på forpladsen.

- Vi har fået en helt anden fleksiblitet både i forhold til logistik og produktion. Vi kan også arbejde med nathold, fordi produktionen nu vender bort fra beboelsesområderne, så vi ikke forstyrer nogen. Så det er en win-win situation på mange måder, siger Michael Lyk Lauridsen.

Øland har afdelinger fem steder i landet. Hovedkontoret ligger i Brøndby, og derudover er der afdelinger i Odense, Vejle, Herning og Aabenraa. Der er produktion i Brøndby, Vejle og Aabenraa, med sidstnævnte som det primære produktionssted.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094