23948sdkhjf

Milliarder på vej til energirenoveringer

Senest 1. marts er regeringen klar med en ny økonomisk pakke, der blandt andet skal styrke beskæftigelsen på kort sigt. Forbilledet er den svenske ROT-model.
Derfor er regeringen klar til at finde milliarder til renovering af blandt andet skoler og offentlige bygninger. Investeringen kommer til at ske gennem Landsbyggefonden, skriver Børsen.

Hos Dansk Byggeri og virksomhederne Flügger, Velux og Rockwool hilser man tiltaget velkommen og foreslår, at milliarderne investeret i en Grøn Boligjob-ordning, der skal hjælpe med energiinvesteringer i den danske boligmasse.

Det er en ordning, der ligner den svenske ROT-model, som gennem en investering på 36 mia. kr. i perioden 2009-2011 har skabt 19.000 job hinsidan.

Kommunikationschef i Concito, Michael Minter, er enig med Dansk Byggeri i, at der skal investeres i energirigtige tiltag, men advarer mod at kopiere den svenske model, da undersøgelser viser, at 51 procent af de forbedringer, der er blevet skabt, ville være blevet gennemfør alligevel. Derfor ser han en ordning målrettet dansk energirenovering som det mest optimale.

- Det er en klart målrettet ordning, der understøtter danske klimamål, og som sikrer, at staten støtter projekter, der ellers ikke ville blive til noget, for det vil være åndssvagt, at staten sikrer projekter, der ville blive til noget under alle omstændigheder, siger Michael Minter til Børsen.
Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ugens konkurser i bygge- og anlægsbranchen - uge 21
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Ny frontperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Lynetteholm kører videre med kendt duo
Vil bygge tårn på 21 etager i Esbjerg
Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109