23948sdkhjf

Sikkerhedsstyrelsen går ind i sag om brandfarlige solceller

I kølvandet på de hollandske myndigheders advarsel om brandfarlige solcellepaneler undersøger Sikkerhedsstyrelsen nu, om panelerne også sidder på danske tage.
For få dage siden udsendte de hollandske myndigheder en advarsel, efter at elektriske fejl i op imod 650.000 solcellepaneler har ført til femten tagbrande i Europa. Nu går Sikkerhedsstyrelsen herhjemme ind i sagen, styrelsen vil nemlig vide om solcellepanelet, der af modellen Multisol fra det konkursramte Scheuten Solar Systems BV, også findes på danske hustage. Det skriver Ingeniøren.

Læs også:Myndighed udsender advarsel om solceller

Helt konkret har Sikkerhedsstyrelsen sat gang i en undersøgelse, der skal klarlægge, om panelerne findes i Danmark, og i givet i hvor stort et omfang, samt hvad der eventuelt skal ske med dem.

Ingen af de femten brande i Europa har fundet sted i Danmark, men Sikkerhedsstyrelsen tager alligevel den hollandske advarsel meget alvorlig.

- Vi tager altid europæiske notifikationer alvorligt og undersøger, om de findes på det danske marked. Det er altid producenten og importørens ansvar, at et produkt er sikkert. Men vi har som myndighed mulighed for at pålægge, at produkter trækkes fra markedet, hvis de farlige. Og samtidig kan vi advare forbrugerne, siger kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen, Mette Cramon, til Ingeniøren.

Sikkerhedsstyrelsen har i løbet af 2012 foretaget 480 tilsyn med solcelleanlæg på de danske husstage, og installationerne af anlæggene var i det store hele i orden. Det skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156