23948sdkhjf

Til fælles gavn: Byggefirmaer og studerende sammen på Digitale Dage

Fra onsdag til fredag i denne uge er 150 nordjyske bygge- og anlægsstuderende og elever gået i arbejdstøjet for at komme med deres skarpeste bud på et nyt besøgscenter ved det gamle vandtårn i Hammer Bakker nær Aalborg. De kommende byggefolk kommer fra en række uddannelser inden for byggeriet, bl.a. tømrer, murer, bygningskonstruktør, installatør og ingeniør.

De mange studerende og elever er samlet til De Digitale Dage i Aalborg, og det giver ifølge Jacob Madsen fra AK83 Arkitekter, der bidrager til dagene, rigtig god mening at afholde en tredages byggeworkshop.

– Byggerierne bliver stadigt større og mere komplekse, og kravene stiger. Udviklingen går simpelthen så hurtigt, så det er virkelig vigtigt, at fremtidens medarbejdere inden for byggeriet bliver klædt på til den virkelighed, de møder, når de er færdige, fortæller Jacob Madsen.

Han er selv uddannet bygningskonstruktør og er med til at give sparring og gode råd til de studerende i løbet af konkurrencen.

– Det er rigtig sundt at komme ud og møde de studerende. De kommer med den nyeste viden, og vi får uden tvivl selv en masse ud af det. De Digitale Dage spiller en vigtig rolle i forhold til at understøtte samarbejdet mellem branchen og de studerende, siger Jacob Madsen og tilføjer:

– Samtidig er det jo imponerende, hvad de kan nå på bare tre dage.

I åer er det 14. gang De Digitale Dage afholdes, som et samarbejde imellem UCN, Aalborg Universitet og EUC Nord.

Stor gavn af samarbejde

Én af de studerende, der er i fuld sving, er Daniel Vestergaard Nielsen. Han er uddannet murer og nu i gang med 4. semester på bygningskonstruktøruddannelsen.

Under De Digitale Dage har han rollen som projektleder for sit team bestående af 15 medlemmer med blandt andet ingeniører, arkitekter, entreprenører og bygningskonstruktører.

– Det er rigtig sjovt at kaste sig ud i. Vi får set med egne øjne, hvor komplekst og tidskrævende det er at arbejde med et byggeri som dette, siger Daniel Vestergaard Nielsen og tilføjer:

– Vi lægger meget vægt på at bringe de forskellige kompetencer og fagligheder i spil og bruge de digitale værktøjer såsom Sigma til løbende at lave beregninger i forhold til for eksempel økonomi og de nye LCA-krav.

Han oplever at have stor gavn af et tæt samarbejde med de firmaer, der er repræsenteret ved arrangementet.

– Jeg er rigtig glad for, at erhvervslivet er med. Det giver utrolig meget at kunne få den sparring, når vi skal binde de mange forskellige tråde sammen, som opgaven her kræver.

Som afslutning på De Digitale Dage skal de studerende præsentere deres forslag for en dommerkomité, som efterfølgende kårer konkurrencens bedste opgave.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Anlægsloft hæves med 800 millioner
Ny frontperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Lynetteholm kører videre med kendt duo
Vil bygge tårn på 21 etager i Esbjerg
Trods underskud: Ejendomskæmpe holder fast i forventningerne
LM Byg vinder tredje vandværk på fire år
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141