23948sdkhjf

Oras i samarbejde om målrettet produktudvikling

Oras Armatur er blandt parterne i udviklingen af et intelligent, berøringsfrit toiletsystem til Randers Regionshospital.
I bestræbelserne på at forbedre håndhygiejnen efter toiletbesøg indgik Randers Regionshospital et samarbejde med en række private aktører.

Ideen var at skabe et toilet, som brugerne kan anvende, stort set uden at røre nogen overflader. Når brugeren rejser sig fra toilettet, skyller det automatisk ud. Blinkende lysdioder ved sæbeholder, vandhane, papirservietter og spritdispenser guider brugeren til optimal håndhygiejne, inden døren automatisk åbner, når brugeren har taget sprit på hænderne. Det hele arbejder sammen trådløst.

Havde det grundlæggende på plads
Blandt de private aktører, som tog del i projektet, var Oras Armatur. Med berøringsfrie armaturer rådede virksomheden over den grundlæggende teknologi til at indgå i projektet. I samarbejde med design- og konsulenthuset Conceptmaking investerede Oras i at videreudvikle systemet, så det kunne indgå i de trådløse forbindelser med de øvrige dele af toilettet.

- Blandt andet udviklede vi lysdioderne, som ikke er standard i vores berøringsfri armaturer, siger Trine Enevoldsen, projektchef i Oras Armatur.

Øvrige leverandører er Kone med skydedør og Berendsen med sæbe-, sprit- og papirdispenser.

De første resultater viser, at det nye toiletsystem har bidraget til, at patienterne udfører en betydelig bedre håndhygiejne. Således afsluttes nu over 60 procent – mod tidligere tre procent - af toiletbesøgene med brug af vand, sæbe, papir og sprit. Tæt på 100 pct. bruger sprit.

Værdibaseret løsningssalg
Fordi projektet er solidt funderet i brugerinddragelse, tekniske målinger af brugeradfærd og antropologisk viden, er det hygiejneadfærdsstøttende system en god indgangsvinkel for værdibaseret løsningssalg hos Oras.

- Med projektet har vi været med til at bevise, at samarbejde og målrettet produktudvikling skaber positive resultater. Vi ønsker at levere mere end vandhaner. Vi vil skabe værdi, og det har vi knowhow og ressourcer til at gøre nu, siger Trine Enevoldsen, der tilføjer:

- God håndhygiejne kan medvirke til at mindske smittespredning i andre segmenter end sundhedsvæsnet. For eksempel skoler, daginstitutioner, plejesektoren og fødevare- og medicinalindustrien.

Rådet for Bedre Hygiejne anslår, at mangelfuld hygiejne medfører, at flere end 3.000 danskere hvert år mister livet, forårsager langt over en million sygedage om året herhjemme og samlet set koster samfundet milliarder af kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.361