23948sdkhjf

Mange millioner til stationsbys kulturhusdrømme

Nordea-fonden har netop tildelt 30 mio. kr. til et nyt kulturhus i Hornslet

Et stort millionbeløb fra Nordea-fonden bringer nu planerne om et kulturhus i den østjyske stationsby Hornslet markant tættere på.

Sammen med Syddjurs Kommune har Foreningen Kulturgrunden udarbejdet et visions- og ideoplæg til det nye kulturhus, og nu har Nordea-fonden tildelt projektet 30 mio. kr. – tæt ved en tredjedel af de anslåede 92 mio. kr., projektet er budgetteret til.

- Det faktum at Nordea-fonden kommer ind med en så markant bevilling på 30 mio. kr. betyder, at vi nu er sikre på at kunne bygge et kulturhus, formand for Foreningen Kulturgrunden Lotte Jensen i en pressemeddelelse.

Hornslet har oplevet en voldsom tilflytning og er på få år vokset fra 5.000 til 6.300 indbyggere. Placeret nord for Aarhus er livet i bymidten samt sammenhængen i byen dog udfordret af nærheden til den østjyske storbys mange kultur tilbud. Det vilkår har Foreningen Kulturgrunden tænkt sig at udfordre.

Med planer om at skabe et nyt kulturhus op ad den eksisterende biograf Kom-Bi vil foreningen give byens indbyggere et mødested på tværs af alder og baggrund.

- Nu glæder vi os til at komme i gang med at konkretisere projektet yderligere. Vores vision er et moderne kulturhus, hvor hele byen kan mødes om mange forskellige aktiviteter, siger Lotte Jensen.

Nyt kulturhus i Hornslet

Kulturhuset i Hornslet vil blive bygget af en selvejende ejendomsfond, der forventes stiftet i foråret 2024.

  • Det samlede budget for det nye kulturhus er på ca. 92 mio. kr.
  • Nordea-fonden har givet et tilskud på 30 mio. kr.
  • Syddjurs Kommune støtter samlet med ca. 30 mio. kr.
  • Projekt "Frie Bymidter" under Kirkeministeriet har tildelt projektet 6 mio. kr.

Der skal efter et projektmodningsforløb fundraises den resterende del af projektet.

Kilde: Syddjurs Kommune

Fondspengene kommer oveni støtten fra Syddjurs Kommune, som udover opkøb af en byggegrund har tildelt 25 mio. kr. til byggeriet, samt en risikosum på cirka 4 mio. kr. til uforudsete udgifter og markedsstigning.

Projektmodning i 2024

Det nye kulturhus skal rumme biograf, bibliotek, kulturskole, musik- og teateraktivitet, borgerservice og foreningsaktiviteter i ét hus. Sammen med en attraktiv café skal det sikre, at huset bliver et lokomotiv for livet i bymidten og et samlingssted hele dagen og året rundt for alle byens borgere.

Projektet startede i 2021, hvor Foreningen Kulturgrunden blev etableret. Kort efter opkøbte Syddjurs Kommune grundene Tingvej 18 og 20 ved siden af biografen Kom-Bi. Her har Foreningen Kulturgrunden siden afholdt et væld af arrangementer.

Næste skridt i projektet er et projektmodningsforløb hen over 2024, hvor den endelige størrelse for huset og de kommende funktioner skal klarlægges fuldt ud. Der skal blandt andet afvikles dialogmøder med forventede brugere af huset og møder med andre aktører i byen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111