23948sdkhjf

Fire totalentreprenører har sat slutspurten ind om stort sportsbyggeri

Flere af landets største aktører er i spil til byggerierne, der er udbudt som totalentreprise med en targetsum på 170 mio. kr.

Kampen om at løbe med sejren i form af totalentreprisen på et nyt atletikstadion og Sportens Hus i Idrætsbyen i Aarhus er gået ind i den afgørende fase.

De fire deltagende teams i udbuddet om projektet, der er del af Kongelunden med Aarhus' nye stadion som en central brik, har nu afleveret deres endelige tilbud til bedømmelse. 

Byggerierne er udbudt som totalentreprise med en targetsum på 170 mio. kr. 

De prækvalificerede teams

  • C.C. Contractor, Cubo Arkitekter, Detblå og Afry
  • Kaj Ove Madsen A/S (Aarhus), Elkjær+Ebbeskov Arkitekter, BIG – Bjarke Ingels Group, Ingeniør'ne og Jens Wessberg Rådgivende Ingeniørfirma
  • Raundahl & Moesby og M.J. Eriksson, Niras, Aart Architects West
  • Per Aarsleff, C.F. Møller Architects, EKJ Rådgivende Ingeniører, Tri-Consult og Dan Jord

Kilde: Kongelunden

Det nye atletikanlæg placeres ved siden af AGF's nye hjemmebane og er en del af byudviklingsprojektet 'Vision Kongelunden'. Anlægget skal certificeres til World Athletics klasse 2 niveau, og der skal opsættes tribunefaciliteter.

Grundig granskning

De fire teams afleverede de indledende tilbud i februar. Siden da har de deltaget i forhandlingsmøder, hvorefter de hver især blevet bedt om at justere på forskellige forhold frem mod aflevering af det endelige projekt.

Nu skal de endelige tilbud først gennemgås for, om de er konditionsmæssige. Herefter granskes det ganske omfattende materiale med forskelligt fagligt fokus af en række rådgivere. I forhold til den idrætsfaglige funktionalitet trækker man på brugernes idrætsfaglige ekspertise.

Vinderprojekt bliver efter planen offentliggjort 24. juni.

Kriterier ligger fast

En arbejdsgruppe udarbejder i samarbejde med fagdommer Kolja Nielsen fra Cebra en foreløbig evaluering af projekterne til bedømmelsesudvalget, som træffer den endelige afgørelse ud fra følgende kriterierne pris (35 pct. vægtning), arkitektur og funktionalitet (25 pct. vægtning), materialer og tekniske løsninger (20 pct. vægtning), proces og organisation (20 pct. vægtning).

Nyt atletikstadion og Sportens Hus, Kongelunden Aarhus

Bygherre: Aarhus Kommune

Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S

Arkitekt på udviklingsplanen: Holscher Design ApS

Forventet byggestart: Q4 2024

Byggeslut: Q4 2025

Udbudstype: Udbud med forhandling

Kilde: Projektagenten

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189