23948sdkhjf

Han har brugt formue på nordjysk resort: - Jeg gør noget af det, som min far ikke turde

Det var enten afvikling eller udvikling. Arvingen valgte det sidste. Og det har kostet

Den afdøde købmand Lars Larsen kaldte det sit ”himmerige”

Et con amore-projekt, hvor hjertet nærmere end pengepungen var styrende.

Og selvom dynekøbmanden ikke længere er iblandt os, er det nordjyske ferieresort Himmerland i Vesthimmerland fortsat en hjertesag for hans familie.

Også sønnen, Jacob Brunsborg, der siden faderens død har investeret over en halv milliard kroner i resortet. Men det har krævet store overvejelser, siger han i et interview med Finans.

Det var enten afvikling eller udvikling.

- Da beslutningen blev, at vi som familie ville drive HimmerLand videre, var mit udgangspunkt, at med mig ved roret vil jeg gøre noget af det, som min far ikke turde gøre. Han gjorde det på sin måde. For mig er det vigtigt, at vi hæver niveauet og kvaliteten, uanset om det koster, siger Jacob Brunsborg.

Store millionindsprøjtninger

De senere år har Jacob Brunsborg for alvor trykket speederen i bund på HimmerLand med en række store investeringer. Blandt andet et nyt hotel, et stort multicenter samt en række andre udvidelser og moderniseringer.

Jacob Brunsborg begrunder de mange udvidelser og moderniseringer med, at det er nødvendigt at have flere tilbud til gæsterne end i 1980’erne, da området blev grundlagt.

Men det kræver dybere lommer end de flestes.

Tilbage i 2020 blev der skudt 400 millioner kroner ind i Himmerland, og fire år senere blev der tilført yderligere 500 millioner kroner.

Penge, som har skullet dække de massive investeringer og sikre driften.

Målet med driften

Undervejs har resortet nærmest konsekvent givet underskud. Det samlede tab over de seneste fem år overstiger 100 millioner kroner.

Og der vil nok først være positiv drift om nogle år, siger Jacob Brunsborg, hvis mål er at investere nok penge til, at HimmerLand på et tidspunkt kan komme til at drifte og leve selv.

HimmerLand blev grundlagt i 1979 som Himmerland Golf & Country Club, og Lars Larsen Group har haft andel i ejerskabet siden 1987.

HimmerLand beskæftiger cirka 160 medarbejdere. Mette Ravn er adm. direktør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.238