23948sdkhjf

Pihl efterlod 90 ufærdige projekter – 70 mangler fortsat ny entreprenør

Realisering af de mange ufærdige projekter efter E. Pihl og Søns konkurs står overfor flere store udfordringer.
Det skriver Børsen.

Tre af de projekter, E. Pihl og Søn efterlod ved konkursen, er der underskrevet nye kontrakter på. Hertil kommer yderligere syv, som blot mangler en underskrift for at blive overdraget til nye entreprenører. Det oplyser den ene af de to kuratorer i boet efter den konkursramte entreprenørkoncern til avisen.

Det efterlader således et stort antal projekter, hvor der ikke er fundet en ny entreprenør. Af de omkring 90 ufærdige projekter, der stod tilbage efter konkursen, er der ikke fundet en ny entreprenør til 70 projekter i ind og udland.

Underbød markedet
De mange ufærdige projekter står overfor yderligere udfordringer, da Pihl på mange af sine projekter krævede forudbetaling. Hermed har bygherre allerede betalt mere, end der rent var lavet ved konkursen.

- Når der er faktureret forud, giver det mig som kurator det problem, at de økonomiske ender ikke kan nå sammen. Jeg kan typisk ikke finde en entreprenør, der vil gøre projektet færdigt inden for restbyggesummen, siger Henrik Steen Jensen til Børsen, og tilføjer, at bygherre hermed også bliver stillet i en vanskelig situation. For hvordan skal projektet tilpasses en ny økonomisk ramme, og er man klar til at betale ekstra for at realiserer projektet med en ny entreprenør.

Ifølge kuratoren kompliceres realiseringen af de mange projekter yderligere af, at Pihl i mange tilfælde – med kurators ord – bød ind med nogle uhensigtsmæssigt lave priser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078