23948sdkhjf

Mikkelsen Arkitekter underskriver kontrakt på tre nye projekter

Danske Mikkelsen Arkitekter har i forbindelse med den Vietnamesiske præsidents danmarksbesøg underskrevet en samarbejdsaftale om en række bæredygtige udviklingsprojekter i Vietnam.
Aftalen blev underskrevet den 20. september ved et officielt arrangement i Dansk Industri (DI) arrangeret af DI i samarbejde med Landbrug og Fødevarer og Dansk Rederiforening. Det skiver Mikkelsen Arkitekter i en pressemeddelelse.

Samarbejdsaftalen betyder, at Mikkelsen Arkitekter i forlængelse af første fase af deres store masterplanprojekt for Gia Lam, som blev sat i værk i 2010 og nu er godkendt, forsætter samarbejdet med Vinaconex og starter på tre nye vietnamesiske udviklingsprojekter. Et af projekterne er et nyt 18 ha bæredygtigt område i Hanoi, der skal disponeres med nye boliger. Teamet skal også udvikle en ny kystby i Thanh Hoa, mens det tredje projekt er boliger og en færgeterminalbygning i Ho Chi Minh City. Ambitionen er, at de tre udviklingsprojekter skal sætte en global standard for bæredygtige byudviklings- og klimatilpasningsprojekter.

Udover Vietnams præsident Troung Tan Sang deltog blandt andre H.K.H. Kronprins Frederik og Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Karen Hækkerup. Aftalen er det seneste tiltag i en række dansk-vietnamesiske samarbejdsprojekter indenfor energi- og bygningsområdet, som også Klima, Energi- og Bygningsministeriet er engageret i.

Eksport af dansk viden indenfor bæredygtighed
Direktør Stig Mikkelsen, arkitekt maa, FSFE, har gennem de seneste tre år arbejdet med masterplanen for Gia Lam i samarbejde med Vinaconex og Buro Happold.

- For Mikkelsen Arkitekter er bæredygtighed et helt grundlæggende udgangspunkt for alle de projekter, vi engagerer os i, og den nye samarbejdsaftale er en god mulighed for at arbejde med bæredygtighed og grønne koncepter i den helt store skala, fortæller Stig Mikkelsen, og fortsætter:

- Danmark har på mange områder et velfungerende samarbejde med Vietnam, og vi er et af de førende lande indenfor bæredygtighed. Den viden vi opbygger, har et stort eksportpotentiale. De løsninger, vi udvikler i samarbejde med Vinaconex og Buro Happold, løfter ikke blot de konkrete projekter, men vil ligeledes kunne anvendes i andre udviklingsprojekter i denne del af verden. Vi ser bæredygtighed og energioptimering som drivers for udvikling af ny arkitektur.

Vand som rekreativ og miljømæssig ressource
I Gia Lam-projektet er vand et centralt element i udviklingen af området. En stor del af det vietnamesiske flod- og søvand er stærkt forurenet, så en vigtig del af projektet består i at udvikle en rensningsstrategi for det forurenede vand, så det både kan bruges rekreativt og som en miljømæssig ressource.

Konkret sker det blandt andet ved, at områdets beboere og besøgende får adgang til rekreative vandmiljøer. Desuden skal vandet anvendes til at køle de nye bygninger, som hermed får et godt indeklima, uden at det kræver et stort energiforbrug. Ved hovedsagligt at orientere facader mod nord og syd og samtidig arbejde med store vandflader i bymiljøet opnås en besparelse på energi til køling på op til 40 procent.

FAKTA
Socialt boligbyggeri, mixed use og energioptimeret design. 18 ha Hanoi.
Boliger og hotel i nyt havne område, Thanh Hoa.
Boliger og færgeterminalbygning 8,5 ha, Ho Chi Minh City.
Gia Lam - Masterplan for nyt finanscentrum 60.000 indbyggere og 20.000 pendlere
Samlet areal: 1.200 ha. Fase 1 er godkendt.
Bygherre: VIDIFI (Vietnam Development Bank, Bank for Foreign Trade of Vietnam )
Arkitekt: Mikkelsen arkitekter A/S, Vinaconex (VN)
Ingeniør: Buro Happold (UK)
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11