23948sdkhjf

14 bud på stort Odense-projekt

De første byggefelter i byomdannelses-projektet "Fra Gade til By" har været til salg, og budene er nu modtaget.
- Vi er meget tilfredse med interessen, siger projektchef Svend Heegaard for ”Fra Gade til By”, byomdannelsesprojektet, der skal forvandle den trafikerede Thomas B. Thriges Gade i Odense til et levende byområde.

Fristen for at afgive bud på byggeretter i det nordlige projektområde udløb den 20. september og i alt 14 bud er afgivet på de syv grupperinger af grunde.

- Nu er vi så i gang med en grundig gennemgang af de indkomne bud, så Partnerskabet hurtigst muligt kan udpege, hvem der vinder retten til at arbejde videre med de konkrete byggeprojekter til grundene. Vi forventer at kunne offentliggøre vinderne indenfor de næste 14 dage, forklarer Svend Heegaard.

Buddene vurderes ud fra fire parametre
Det er Partnerskabet bag ’Fra Gade til By’, som vurderer de enkelte bud.

Potentielle købere vil blive vurderet ud fra de fire parametre; Den tilbudte pris; tilbudsgivers evne til økonomisk at kunne løfte opgaven; projekt idé, kvalitet og referencer og til sidste beskrivelse af udviklingsprocessen og valg af rådgivere.

Forpligtelse for investor
Ved at indgå en optionsaftale opnår investor retten til at udvikle planer for en eller flere grupper af byggefelter i 15 måneder.

I den periode vil der være indlagt milepæle for hver 3. måned. Her skal optionstageren vise, at udviklingen af de enkelte projekter skrider planmæssigt frem ved at levere nærmere fastlagt materiale.

Materialet drøftes med repræsentanter for hhv. Partnerskabet, By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune og Team Entasis som rådgiver.

Arkitektfirmaet Entasis og deres underrådgivere som sammen med partnerskabet bag Fra Gade Til By skal stå for omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade.

Fakta
Fra 2014 til 2020 omdannes Thomas B. Thriges Gade i Odense til en sammenhængende, mangfoldig, bæredygtig og tætbebygget ny bydel, der skal indgå som en naturlig del af den eksisterende by.

Det er det mest gennemgribende byomdannelsesprojekt i Odenses historie. Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Team Entasis er totalrådgiver for projektet og Cowi er bygherrerådgiver.

I hele projektet bygges ca. 53.000 etage m2 med plads til ca. 350 boliger og ca. 500 arbejdspladser. De 16 byggeretter, der nu sættes til salg, forventes at omfatte 180 boliger og 300 erhverv og repræsenterer en samlet mindsteværdi af ca. 62 mio. kr.

Projektet koster 710 mio. kr., hvoraf Realdania og Odense Kommune hver betaler 255 mio. kr. og 200 mio. kr. finansieres ved salg af byggeretter og p-anlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079