23948sdkhjf

Spidskompetencer sikrer Bjerg attraktive rammeaftaler

Bjerg Arkitekturs ekspertise med energirenoveringer i almene boliger har været en afgørende faktor i at sikre firmaet tildelinger indenfor tre delaftaler hos DAB.
Dansk Almennyttigt Boligselskab, DAB, har tildelt delaftalerne for de kommende fire års rammeaftaler for renovering og nybyggeri.

Læs mere: DAB har valgt rådgivere indenfor nybyggeri og renovering.

Blandt tildelingerne på delaftalen vedrørende nybyggeri af almene ældre- og plejeboliger på øerne er Bjerg Arkitektur. Firmaet har dog ikke kun vundet en, men tre aftaler. Det er således også blevet til tildelinger på delaftalerne for renovering i intervallerne 5-30 mio. kr. og 30-80 mio. kr. på Øerne.

- Det er en lettelse, når man lykkedes med noget der er så stort som en rammeaftale hos DAB, siger en stolt Lars Køhler, arkitekt maa og partner i Bjerg Arkitekur, til Building Supply.

Han forventer sig meget af aftalerne og er heller ikke i tvivl om, at firmaets ekspertise inden for energirenoveringer i almene boliger har spillet en afgørende rolle i forhold til at sikre de attraktive aftaler. Den samme ekspertise har allerede været med til at sikre Bjerg Arkitektur lignende opgaver.

Klar fordel med energirenovering i almene boliger
De nye rammeaftaler ved DAB er således den fjerde opgave af sin art, som Bjerg Arkitektur har vundet på området indenfor kort tid. I oktober vandt firmaet sammen med Cowi en lignende rammeaftale med det almene boligselskab AAB vedrørende renovering af almene boliger. Tidligere var Bjerg Arkitektur del af et team, der fik tildelt en rammeaftale ved Region Sjælland vedrørende energioptimering af kommunale bygninger. Og tidligere på året fik tegnestuen, også som del af et team, tildelt en rammeaftale hos AL2Bolig og syv andre boligselskaber vedrørende energirenovering af almene boliger i Midtjylland.

Fremadrettet er Lars Køhler heller ikke i tvivl om, at Bjerg Arkitekturs helt store arbejdsområde skal finde i energirenoveringer:

- Et af de vigtigste arkitektoniske fokusområder de kommende år bliver, når almene boligselskaber, kommuner og staten skal høste de store potentielle besparelser, der ligger og venter i store, ambitiøse energirenoveringer, lyder det fra Lars Køhler, som fortsætter:

- De næste fire-fem års fokus for tegnestuen er primært renoveringer. Det store potentiale findes i den eksisterende bygningsmasse, og her mener vi, at man skal gå langt mere ambitiøst til værks. Specifikt i almene boliger er der et stort potentiale. Både for byggebranchen og rent samfundsmæssigt.

Første passivhusrenovering i almen boligblok
Det store potentiale har Bjerg Arkitektur flere konkret eksempler på, hvordan man kan høste konkret.

Af aktuelle projekter på tegnestuen er bl.a. passivhus renoveringen – forventet lavenergiklasse 2025-2030 - af en almen boligblok i Gadehavegård, Høje Taastrup, hvor beboerne netop har godkendt dispositionsforslag og hovedprojekteringen er igangsat. Et projekt der, når det står færdigt i efteråret 2014, bliver den første passivhusrenovering af en almen boligblok i Danmark, og hvor netop de sparede varmeudgifter og driftsmidler udnyttes til at opnå en lav månedlig boligudgiftsstigning for beboerne. Faktisk en mindre stigning end hvis beboerne blot havde skiftet vinduer og døre.

Projektet er støttet af både EUDP og den danske stat som modelprojekt, der ventes at danne skole for lignende ambitiøse renoveringssager fremover.

Projektets fase 1 omfatter cirka. 6.300 m². En potentiel fremtidig fase 2 omfatter hele 75.000 m².
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109