23948sdkhjf

Kapital- indsprøjtning

En nyskabelse giver nu personer med pensionsopsparing mulighed for at skyde deres opsparing i kapital- og ratepensioner i unoterede virksomheder.

Kapitalindsprøjtning

En nyskabelse giver nu personer med pensionsopsparing mulighed for at skyde deres opsparing i kapital- og ratepensioner i unoterede virksomheder.

- Vi tror, at det vil give et kæmpe løft til de mindre danske vækst-virksomheder, der mangler penge. Det vil kunne bane vejen for langt flere kommercielle succeser, siger skatteminister Kristian Jensen (V).

Hidtil har det kun været muligt at investere pensionsopsparing i aktier i børsnoterede virksomheder.

- Det har længe været et ønske for regeringen at skabe nogle bedre muligheder for at få tilført risikovillig kapital. Derfor er jeg glad for den aftale vi har indgået med Dansk Folkeparti, siger skatteministeren.

Aftalen betyder, at:

af pensionsformuer mellem 500.000 kr. – 25 millioner må 20 procent af pensionsopsparingen blive placeret i depoter med unoterede aktier.

af pensionsformuer mellem 25 –50 millioner må 35 procent af pensionsopsparingen blive placeret i depoter med unoterede aktier.

af pensionsformuer over 50 millioner stiger procenten til 50 procent.

Der vil blive fremsat et lovforslag i Folketinget umiddelbart efter påske, og det forventes at blive vedtaget inden sommerferien.

Pressemeddelelse fra Skatteministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08