23948sdkhjf

Ethernetbaseret "Strain Gage" målesystem

StrainBook/616, som enheden er blevet døbt, er et kompakt og transportabelt "strain gage" målesystem, der forbindes til en PC via en Ethernetport.
StrainBook/616, som enheden er blevet døbt, er et kompakt og transportabelt "strain gage" målesystem, der forbindes til en PC via en Ethernetport.

Enheden kan enten strømforsynes via en medfølgende AC-adapter eller (til mobile applikationer) fra et genopladeligt batteri (option). Enheden kan også strømforsynes direkte fra enhver 9 - 30 VDC kilde, f.eks. batteriet i et køretøj.

StrainBook er pakket godt ind i et robust metalkabinet med et integreret bærehåndtag. Grundfladen er indrettet, så enheden kan placeres under en bærbar PC, som giver adgang til alle user-I/O's og til datalagringen. Udvidelsesoptioner monteres direkte på StrainBook enheden med den medfølgende monteringshardware. Det gør det enkelt at samle et kompakt og transportabelt sy-stem, som passer fint på sædet i et køretøj eller på en testbænk.

I StrainBook er der indbygget 8 strain-målekanaler, som kan udbygges i blokke af 8 til i alt 64 kanaler. I applikationer, der kræver mere end 64 kanaler, kan flere StrainBook systemer kombineres og synkroniseres til et ubegrænset antal strainmåle-kanaler. StrainBook kan også måle spænding, temperatur, vibration og lys, når den kombineres med andre signalbehandlings-optioner.

I modsætning til andre instrumenter, der kun måler statisk strain, dækker StrainBook med 16-bit, 1 MHz A/D-konvertere et bredt anvendelsesområde med sampling tider fra minutter til mikrosekunder. Udvalgte kanaler scannes ved 1 µS pr. kanal, og den indbyggede simultansampling garanterer at skævheden i tider kanaler i mellem er mindre end 100 nS. Den hurtige Ether-netforbindelse leverer en kontinuerligt datastrøm til Pc'en i "real-time"; så den eneste begrænsning i den opsamlede data-mængde eller varigheden af en test, er størrelsen på harddisken i værts-pc'en.

Til StrainBook findes der et omfattende program af målebroer, tryktransducere og vejeceller designet fra 120 til 1000 Ω inkl. fuld, halv og kvarte brokonfigurationer, der anvender enten standard, 3- eller 6-leder Kelvin forbindelse. Interne og flytbare samlekasser holder broen komplet og shunt kalibreringsmodstande eliminerer eksterne måleopstillinger.

Præcisionsregulatorerne til stødfrembringelse er justerbare gennem softwaren fra 0,5 til 10 V og har endvidere mulighed for eksterne følere med henblik på at opnå præcise målinger over lange ledningslængder. Interne "roll-back" sikkerhedskredsløb sikrer systemet mod kortslutningsskader.

Alle inputkanaler er tilsluttet via DB-9 konnektorer på enhedens front, hvor enhver kanal har et uafhængigt forstærkertrin, der kan programmeres fra softwaren i 86 trin fra 1 til 20.000 gange. Det giver optimal forstærkning til alle strain applikationer.

For hver kanal er der ligeledes indbygget et filtersystem, der også kan styres via softwarepakken. Et højpasfilter med AC-kobling og et lavpasfilter med skærefrekvens på 10 Hz og 1 kHz. Af hensyn til fleksibiliteten i filtersystemet, kan lavpasfilteret modificeres med andre skærefrekvenser mellem 2 og 20 kHz ved - ganske enkelt - at isætte en brugerspecifik modstandsblok.

Balancering af målebroen foretages hurtigt og enkelt. Der er ikke nogen potentiometre at justere, LED´s at overvåge eller visere at dreje. Det eneste der skal gøres er at indtaste værdierne for målebro og applikation. Herefter klarer StrainBook/616 og softwarepakken resten. Autobalancen fjerner hvilestillingen fra belastningen og kompenserer for enhver drift.

WaveView software er inkluderet i købet af StrainBook/616. Med købet følger også IOtech´s Out-of-the-Box grafiske setup- og opsamlingssoftware. WaveView anvendes til opsætning, dataopsamling og "real-time" visning og til at lagre på disk uden at skulle programmere. Til applikationer, der er større end 64 kanaler og til kundespecifikke løsninger er der vedlagt detaljerede drivere til alle Windows® styresystemer samt til LabWIEW® og DASYLab®.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093