23948sdkhjf

DS Håndværk & Industri tager positivt imod mesterlære-ordning

Forslag om at indføre en mesterlæreordning, hvor eleverne kan starte med et års praktisk arbejde i virksomhederne, bliver godt modtaget i DS Håndværk & Industri...

DS Håndværk & Industri tager positivt imod mesterlæreordning

Forslag om at indføre en mesterlæreordning, hvor eleverne kan starte med et års praktisk arbejde i virksomhederne, bliver godt modtaget i DS Håndværk & Industri.

DS har i det seneste år efterlyst netop den ændring – og har samtidig været den organisation, der har sat et andet af rapportens væsentlige skibe i søen: En forsøgsordning med Traineejobs for unge.

DS er som arbejdsgiverforening for blandt andet smede- og VVS-områderne meget optaget af at højne kvaliteten af erhvervsuddannelserne:


- Planen om, at man ikke skal starte på skolen, men kommer direkte ud i det praktiske arbejde, er meget positiv, siger formanden for DS, Poul R. Ulsøe, som også er enig med udvalget i, at man skal arbejde videre med brug af Traineeordninger for unge, der vil ud i håndværksvirksomhederne:

- DS har sammen med Dansk Metal fra årsskiftet skabt den meget omtalte Trainee-ordning. I et 3-årigt forsøg med Trainees i virksomhederne, giver man dispensation fra en række arbejdsmiljøregler for unge under 18 – men kun forudsat, at virksomheden er registeret og sat grundigt ind i, hvilke krav der stilles.Selv om det er tidligt, allerede efter 4 måneder af forsøget at udvide det, kan jeg godt forestille mig, at man udvider Trainee-ordningen til at gælde en række andre fagområder i virksomheder der er godkendt til at tage lærlinge, siger formanden for DS.

Kilde: DS Håndværk & Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094