23948sdkhjf

DNU-byggepladsen tilbyder sjakbajsuddannelse

3F, BABEL, Aarhus Tech og DNU står bag en helt ny sjakbajsuddannelse, der skal ruste nuværende og kommende sjakbajser til funktionen som leder for et byggesjak.
En sjakbajs skal kunne manøvrere i både praktiske, byggetekniske opgaver og være en dygtig og motiverende leder for mandskabet. Derfor har 3F, BABEL, Aarhus Tech og DNU taget initiativ til en ny sjakbajsuddannelse, der skal være med til at ruste nuværende og kommende sjakbajser til udfordringerne.

Uddannelsens første hold på 22 håndværkere har allerede sat sig på skolebænken for at tage hul på ét af i alt ni moduler, der skal gennemføres på otte uger.

- Jeg synes, det er spændende at lære noget om kommunikation og ledelsesstile. For god kommunikation har betydning for, om sjakket fungerer godt, ligesom det har indflydelse på produktiviteten, siger bygningsstruktør Mohamad Alfar, MT Højgaard A/S, som de sidste to år har bidraget til byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus på byggefelterne N1 og N2.

Hos bygherren er der også stor tilfredshed med den nye uddannelse, som er med til at opkvalificere det mandskab, der arbejder på DNU-byggepladsen.

- Vi har selvfølgelig som bygherre for Danmarks pt. største byggeri en interesse i at støtte et projekt, som giver vores entreprenører mulighed for at uddanne sine ansatte. Vi er naturligvis meget positive overfor, at der finder uddannelse sted for byggepladsens ansatte, siger byggechef Søren Kaae Overgaard, Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Sjakbajsuddannelsen forløber i perioden 15. januar – 25. marts 2014, og der er allerede nu planer om, at starte et nyt hold op i løbet af foråret, oplyser kursusansvarlig Mikkel Munk-Hartge, BABEL.

Fakta om DNU-byggepladsen
• DNU-byggepladsen har et areal på 300.000 m2
• Der bygges i to spor samtidigt, et nordligt og et sydligt
• Byggehastigheden er på 1.000-1.500 m2 pr. måned i hvert byggespor
• Byggepladsens fællesfaciliteter er på 4.500 m2
• Cirka seks kilometer hegn rundt om byggepladsen
• 1.200 bygningsarbejdere er i gang samtidigt, når aktiviteten er størst
• Kontrakter med cirka 70 entreprenører og et endnu større antal underentreprenører
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093