23948sdkhjf

Grøn Sol kræver kompensation for fejlagtigt salgsforbud

Solcellefirmaet vil have erstatning på flere hundrede tusinde fra Sikkerhedsstyrelsen for det fejlagtige salgsforbud af solcelle-invertere, styrelsen udstedte sidste år.
Sikkerhedsstyrelsen forbød den 21. november 2013 en række invertere til solcelleanlæg, fordi de ifølge Sikkerhedsstyrelsens opfattelse udgjorde en alvorlig sikkerhedsfare for forbrugerne. Forbuddet fik en samlet solcellebranche til at rase mod Sikkerhedsstyrelsen, som den 5. februar trak salgsforbuddet tilbage og erkendte, man have fejlfortolket den rapport, der førte forbuddet.

Læs mere: Sikkerhedsstyrelsen trækker forbud tilbage efter kritik

Sikkerhedsstyrelsen bekræfter overfor installator.dk at have modtaget erstatningskrav fra to virksomheder, samt at man nu vil undersøge, om styrelsen er erstatningsansvarlig.

Tidligere har firmaerne Blue Solar A/S og Grøn Sol A/S meddelt, at de vil kræve erstatning fra Sikkerheddsstyrelsen, idet de er blandt de fem, som blev nævnt med navn i en pressemeddelelse udsendt af Sikkerhedsstyrelsen i forbindelse med salgsforbuddet.

Læs mere: Solcellefirmaer kræver erstatning

Grøn Sol har hidtil ikke ville sætte tal på omfanget af godtgørelsen, man vil kræve. Til installator.dk siger administrerende direktør i firmaet, Mads Halgaard Madsen, nu, at det vil dreje sig om flere hundrede tusind kroner, samt at han finder en erstatning naturlig:

- Vi forventer, at Sikkerhedsstyrelsen erstatter de omkostninger, vi har haft i forbindelse med at blive hængt ud, for de har lavet en klar fejl, som har kostet os tab af omdømme og en masse arbejdstid, som er brugt til at berolige kunder, siger Mads Halgaard Madsen til installator.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11