23948sdkhjf

Nyansættelser på vej hos rådgivende ingeniører

Forventningerne til fremtiden er fortsat høj hos de rådgivende ingeniører, viser ny konjunkturundersøgelse fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører FRI. Det betyder nyansættelser.
Opsvinget fortsætter i den rådgivende ingeniørbranche. Og med gode resultater fra 2013 i ryggen, skruer branchen nu op for forventningerne til de næste seks måneder. Ordrebeholdningen er, ligesom ved de tre seneste målinger, stigende. Godt 45 procent af de adspurgte virksomheder, der har deltaget i FRI’s nye konjunkturundersøgelse, svarer, at deres ordrebeholdning vil være større om seks måneder.

- Konjunkturundersøgelsen slår igen fast, at det går godt i den rådgivende ingeniørbranche. Der er en klar forventning om vækst. Nu er det fjerde måling i træk, der viser fremgang og det betyder at opsvinget har bidt sig fast i branchen, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI

Det er især i Vestdanmark, hvor der inden for sektorerne boligbyggeri, infrastruktur, energi, erhvervsbyggeri og offentligt byggeri er godt gang i hjulene for øjeblikket. Også i Østdanmark er der fremgang, dog ikke helt så markant som i vest. I øst er det især inden for sektorerne Infrastruktur, miljø og energi, at den rådgivende ingeniørbranche forventer fremgang.

Behov for flere ansatte
Undersøgelsen viser også, at 73 procent af FRI-virksomhederne forventer at skulle ansætte flere medarbejdere inden for de næste seks måneder. Og ingen virksomheder forventer at skulle reducere i antallet af medarbejdere.

- Det er et tegn på stor aktivitet, når så mange virksomheder tilkendegiver, at de har behov for at ansætte medarbejdere. Vores undersøgelse måler ikke den direkte styrke af fremgangen i ordrebeholdning, blot at der er en fremgang, men når vi samtidig kan se en så massiv forventet vækst i antallet af, så understreger det at fremgangen er så robust, at det kræver flere ansatte, siger Henrik Garver.

Væk fra risikable markeder
Hvad branchens eksport angår, er forventningerne dalende. Det er især i Østdanmark, at forventningerne er nedadgående. Ingen virksomheder forventer bedring. 25 procent af de Østdanske FRI-virksomheder svarer, at eksporten i dag er lavere end i oktober 2013.

- Flere virksomheder har trukket sig fra risikable markeder og er i stedet ved at etablere sig på mere sikre eksportmarkeder. Det er de tal, der nu slår igennem på forventningerne til eksporten. Når den proces er på plads, vil vi igen se en stigning i branchens eksport, slutter Henrik Garver.

Om undersøgelsen
• Undersøgelsen er foretaget blandt medlemmer af Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, i perioden 14. marts til 11. april 2014
• 144 virksomheder har deltaget i undersøgelsen, og de repræsenterer 84 procent af arbejdspladserne i branchen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094