23948sdkhjf

Succes for danske arkitekter i Cannes

Det danske arkitektfirma schmidt hammer lassen vinder hæder for hele to projekter, når der onsdag den 14. marts er prisuddeling på verdens største ejendomsmesse MIPIM i franske Cannes.
Selvom virksomheden på det seneste har tiltrukket sig opmærksomhed med flere store, internationale opgaver, så er det to jyske projekter, som løber med de eftertragtede priser.

Det er to meget forskellige projekter, som hædres i Cannes; et skålformet boligbyggeri og en multifunktionel, international højskole. Skyttehusbugten ved Vejle havnefront modtager en MIPIM-pris for bedste fremtidsprojekt i kategorien boligbyggeri. Mens den internationale højskole Performers House i Silkeborg tildeles en udmærkelse i kategorien multifunktionelt byggeri.

- En MIPIM-pris er for byggebranchen, hvad de gyldne palmer er for filmindu-strien – det bliver ikke meget større. Så vi er selvfølgelig pavestolte over, at netop vores projekter i en sådan grad ”brænder igennem” internationalt, udtaler partner og kreativ direktør Bjarne Hammer, schmidt hammer lassen.

Boligprojekt ved Vejle Fjord
Boligbyggeriet Skyttehusbugten er tegnet til Vejles havnefront. Her har man byen i ryggen og frit udsyn over fjorden. En unik beliggenhed, der har inspire-ret arkitekterne, og som trækker tydelige linjer til det færdige projekt: På samme måde som Vejle rejser sig mellem to skovklædte skråninger, så har bebyggelsen nemlig fået et karakteristisk skålformet udtryk. Og de mange tagterrasser og lysgårde, der skærer sig ind i bygningen, danner med deres grønne haver et levende billede af Vejles mange bøgeskove. Således er der i høj grad tale om et projekt, der udspringer af sin beliggenhed.

Læs mere om boligbyggeriet Skyttehusbugten her

Hæder til multifunktionelt projekt
Den internationale højskole Performers House i Silkeborg tiltrækker sig også opmærksomhed i Cannes. Højskolen, der kan byde det første hold elever vel-kommen allerede til april i år, modtager en udmærkelse fra juryen. Højskolen er et multifunktionelt byggeri med bl.a. store scenerum, undervisningsfa-ciliteter, restaurant, elevcafé og lærerboliger. Som en integreret del af projektet er der blevet arbejdet med at skabe en naturlig sammenhæng med de øvrige aktiviteter og kulturtilbud i området ved den gamle papirfabrik.

Den nye bygning får en rå og enkel arkitektur. Facaden er beklædt med en perforeret, rustrød stålkappe, der stråler som en stjernehimmel, når mørket falder på. Bygningen ligger side om side med den gamle dampkedelbygning fra 1919, der nu gennemgår en større renovering. En central del af opgaven har således været at få gammelt og nyt til at spille sammen – at skabe udvik-ling og liv i et centralt beliggende byområde, men med respekt for stedets oprindelige historik.

Læs mere om Performers House her

Schmidt hammer lassen præsenterer de to projekter til et award party på MIPIM i Cannes den 15. marts kl. 11 på Copenhagen Capacitys stand.

Kilde: schmidt hammer lassen - www.shl.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078