23948sdkhjf

Netværksmodel skal sikre danske jobs på Femern Bælt

Små og mellemstore, lokale virksomheder på Lolland-Falster er for små til opgaverne på Femern Bælt-projektet. Gennem konstellationen FB Suppliers får de en fælles, stærk stemme - og forhåbentlig flere jobs på FemernBælt projektet.
FB (Femern Bælt) Suppliers er en netværksmodel, som samler lokale håndværks- og service ydelser i et one-point-of-contact koncept. Netværket skal være med til at skaffe den nødvendige kvalificerede arbejdskraft og skabe mange nye arbejdspladser i lokalområdet til små og mellemstore virksomheder, for hvis de, der vinder licitationerne, ikke kan få arbejdskraften fra Danmark, går de til Tyskland, Sverige, Polen eller andre steder.

- FB Suppliers er innovativ i måden vi er organiseret på, og hvis danske aktører skal gøre sig gældende, kræver det nye konstellationer. Femern-Bælt-Forbindelsen er en mulighed for opblomstring i regionen, og vores formål er netop at skabe lokal vækst og arbejdspladser ved at give de lokale virksomheder mulighed for at få en bid af det kæmpestore projekt, som Femern-forbindelsen er. Til gengæld får konsortierne hurtig og nem adgang til kompetencerne fra en lang række leverandører. Vi skal sikre, at konsortierne og bygherre bliver en succes. De skal koncentrere sig om at gøre det, de er specialister i, så sørger vi for resten, siger Susanne Vemmelund, Sales and Development Manager i FB Suppliers.

Forberedelse tæller
Erfaringerne fra andre lignende projekter som Øresunds- og Storebæltsforbindelsen viser, at lokale og regionale leverandører har meget at tilbyde som underleverandører på et byggeri som Femern Bælt forbindelsen, hvis de er velforberedte. Det gælder naturligvis håndværksfagene, men også alt lige fra hotel- og cateringbranchen, sikkerheds- og rengøringsfirmaer til lokale transportfaciliteter m.m.

Således er forberedelse og videndeling med andre specialister på tværs af brancher er vigtig i FB Suppliers. Lars Stuckert fra Advodan fra Maribo er med i netværket og yder bl.a. bistand og rådgivning af FB Suppliers medlemmer.

- Mindre virksomheder har en naturlig begrænsning i forhold til at matche de helt store udbud. Derfor er man nødt til at alliere sig med nogle andre, i dette tilfælde igennem FB Suppliers. Men netværksmodellen giver også konsortierne mulighed for at spare tid på en masse koordinering. De endelige konsortier bliver først valgt om et års tid. Det giver os mulighed for at have alt på plads, så vi kan rykke, så snart bygherre er klar til det. Det er nemlig meget vigtigt at få afklaret grundlæggende forhold som finansiering, ansvarsfordeling og risiko, inden vi går i gang, og jeg kan kun anbefale alle virksomheder, der skal samarbejde at tage sig tid til denne del, forklarer advokat Lars Stuckert.

FB Suppliers er kommet godt fra start siden det startede for 2 år siden. De allerede nu 115 medlemsvirksomheder understreger behovet for et lokalt netværk. Målet for FB Suppliers er at blive så mange som det er nødvendigt for at kunne løfte opgaven, og virksomhederne er samlet over en meget bred kam fra tømrer, smede, rengøringsservice til advokater eller revisorer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079