23948sdkhjf

Gehl-bud vil nedbryde barrierer i Struer

Tegnestuen har lavet en analyse af samspillet mellem bymidte og havn i Struer, og hvordan områderne kan bindes bedre sammen, end tilfældet er i dag.
Struer er - som mange andre købstæder i Danmark - udfordret af, at mange danskere søger mod de store byer. Og det selvom byen har et levende handelsliv og stærke uddannelses- og kulturtilbud, samtidig med at Limfjorden befinder sig lige uden for døren.

Kommunen har derfor fået udarbejdet en analyse af den kendte tegnestue Gehl Architects, der sætter fokus på samspillet mellem bymidte og havn. Målet er, at Struer bliver mere attraktiv at bo og arbejde i, når byen og havnen kommer til at hænge bedre sammen.

Læs også: Nyt samarbejde om udvikling af Struers havnearealer

Realdania har givet tilskud til analysen, der viser, hvordan området ved Brobuerne, der er et koblingspunkt mellem by og havn, kan bidrage til en mere aktiv og klimasikret bymidte. Samtidig kan området skabe en vigtig forbindelse til vandet og give muligheder for udvikling på havnen.

Forbindeler skal nedbryde barrierer mellem havn og by
Analysen viser, at en af udfordringerne for Struer er, at bymidten består af ”funktionsopdelte, parallelle bånd” (Smedegade – Gågaden – Fjordvejen), og at forbindelsen mellem by og havn er svag, fordi Fjordvejen og jernbanen i dag virker som en barriere. Derfor foreslår analysen blandt andet, at Smedgade bliver lavet til et grønt forbindelsesrum, at Brobuerne skal bruges til aktiviteter hele året, og at Tegltorvet skal være et kulturelt mødested i byen.

- Vi er udfordret på vores økonomi, men det er vigtigt, at vi ikke mister fodfæste. En begavet og visionær byudvikling er en forudsætning for, at vi kan få flere borgere til kommunen og på den måde bevare et godt serviceniveau. Vores mål er ikke kun en bedre by. En bedre by er også redskabet til at sikre vores konkurrenceevne og fremtid, siger borgmester Mads Jakobsen.

Læs et uddrag af rapporten her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078