23948sdkhjf

VVS-priserne er på vej ned

VVS-grossisterne Solar og Brødrene Dahl har iværksat projekter, som skal gøre priserne mere gennemskuelige. Udviklingen vækker glæde hos DS Håndværk & industri.
Siden VVS-installatørerne i efteråret blev hængt ud i en tv-udsendelse på DR for at tage overpriser, har DS Håndværk & Industri arbejdet for at få mere gennemskuelige priser.

Læs også: Branchedirektør: Urimelig stempling af VVS-branchen

Forud for TV-programmet var gået en debat gennem flere år om høje listepriser og rabatter på 80-90 procent for installatørerne. Men det er slut nu.

To af landets største vvs-grossister er skredet til handling. Og priserne er nu på vej ned til et niveau som er realistisk og afspejler de faktiske forhold, og det samme gælder rabatterne.

Læs også: Tekniq svarer igen på kritisk tv-udsendelse

DS: Prisstrukturen skal være til at forstå
Den 1. august udsendte Solar et nyt katalog, hvor deres priser er sat ned til nettopriser. Brødrene Dahl er i gang med et pilotprojekt, hvor de sammen med et udvalg af VVS-installatører, kører med reducerede bruttopriser overfor forbrugerne. Igen er hensigten at få priserne ned et sted, hvor de afspejler de faktiske forhold.

Læs også: VVS-grossist på banen i debat om nyt prissystem

- I DS Håndværk & Industri er vi glade for at branchen har lyttet og vist positiv forståelse for vores ønsker. Urealistisk høje priser og tilsvarende store rabatter er med til at sætte VVS-branchen i dårligt lys. Det går ud over troværdigheden over for kunderne og skræmmer i værste fald de unge fra at søge en vvs-uddannelse. Der er altså meget på spil, og vi glæder os derfor over branchens handlekraft. Nu håber vi så, at resten af branchen følger trop, lyder det fra VVS-konsulent i DS Håndværk & Industri, Johnny Bendsen, som tilføjer:

- Men vi vil gerne slå fast, at det udelukkende handler om at få nedsat priser og rabbatter. Ikke om at hverken grossister eller installatører skal tjene mere eller mindre. For os i DS Håndværk & Industri gælder det bare om at prisstrukturen skal være gennemskuelig og til at forstå. Så enkelt er det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267