23948sdkhjf

Opfylder 2020-krav uden dampspærre

En blower door-test af et hus isoleret med isoleringsmateriale fra Papiruld Danmark har vist sig at være langt tættere, end 2020-kravet foreskriver.
Testen er udført på nyopførte ferieboliger på Rørvigcentret i Rørvig, som er et let byggeri opført i en trækonstruktion uden dampspærre. Husene blev isoleret med 240 mm Papiruld og beklædt med 12,5 mm fibergips indvendigt og 9 mm vindgips udvendigt.

- Udfordringerne er at få huse tætte nok, så de opfylder kravene til lavenergibyggeri, forklarer Claus Skov, administrerende direktør i Papiruld Danmark A/S.

- Denne blowerdoor-test viser, at man i et lavenergibyggeri uden dampspærre kan komme ned på 0,248 l/s/m², som er luftskiftet i liter pr. sekund pr. kvadratmeter. Kravet til tæthed ifølge bygningsreglementet for lavenergibyggeri 2020 er 0,5 l/s/m². Det svarer til, at huset bliver dobbelt så tæt, som det kræves af bygningsreglementet, hvilket er over al forventning, siger Claus Skov.

Byggefirmaet Lasse og Janus Byg har opført husene i Rørvig, mens energirådgiver og termografør Hans Dollerup står bag testen, der undersøger, hvor meget luft der slipper igennem husets klimaskærm:

- Det er et utroligt flot resultat. Det er meget svært at nå det sidste stykke. Men her har man fordelen med papiruld, som blæses ind i alle revner og sprækker, forklarer han.

Hos Papiruld Danmark håber Claus Skov, at husejere og husbyggere vil tage godt i mod resultatet og fremover føle sig mere trygge ved at bygge uden dampspærre, når der isoleres med papiruld.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187