23948sdkhjf

Viborg klar med 1,5 mia. kr. på anlægsbudgettet

Byrødderne i Viborg kommune har netop indgået et budgetforlig med et historisk højt anlægsniveau: I alt 1,5 milliarder kroner over de næste fire år.
Anlæg har været et særligt emne ved budgetforhandlingerne i Viborg kommune. Og med budgetforliget, som blev indgået onsdag den 10. september er der aftalt et historisk højt anlægsniveau for Viborg Kommune. Samlet 1,5 milliarder kroner over de næste fire år.

Det store anlægsbudget dækker dels over en lang række påtrængende renoveringsopgaver på skoleområdet samt etablering af nye faciliteter for STU-skolen (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse). Dels er der enighed om udviklingsprojektet i Viborg Baneby og ombygning af Tinghallen i Viborg.

Trecifrede millionbeløb til helhedsplaner
På børneområdet afsættes 100 millioner kroner til udbygning og renoveringer af skoler i henhold til helhedsplaner på blandt andet Brattingsborg Skolen, Finderuphøj Skole, Hald Ege Skole, Houlkærskolen, Løgstrup Skole, Møllehøjskolen, Skals Skole, Stoholm Skole, Ørum Skole og Vestre Skole.

Samtidig afsættes 90 millioner kroner til udbygning og renovering af dagtilbuddene – herunder bl.a. Hammershøj Børnehave, Løgstrup Børnehave, renovering af Pilekvisten i Bjerringbro, samling af børnehaver i Rødkærsbro og nye børnehave i Ørum og Stokrosevej i Viborg.

Store beløb til infrastrukturen i Banebyen
Banebyprojektet skal sætte gang i erhvervs- og boligudvikling i det tidligere baneområde ved Viborg Station samt det nærliggende industriområde i Viborg midtby. Det betragtes som et vigtigt projekt for kommunens fremtidige vækstmuligheder, og partierne er enige om, at tiden nu er inde til at der for alvor sættes gang i projektet.

I budgetforliget er der afsat midler til vej, bro med videre, i alt brutto 215 millioner kroner, heraf forventes tilskud fra Realdania på 25 millioner kroner til broen.

Budgetforslaget 1. behandles onsdag den 17. september af byrådet. Den 8. oktober vedtager byrådet det endelige budget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109