23948sdkhjf

Nordjysk tømrer leverer forme til 14 svenske etager

Verner Fredsgaard & Søn A/S laver facadeformene til den 55 meter høje bygning Tyfonen, der skal opføres i Malmø og er tegnet af Schmidt Hammer Lassen.
Der er gang i værkstedet hos tømrerfirmaet Verner Fredsgaard & Søn A/S, der holder til i Svenstrup lidt uden for Aalborg. Det skyldes blandt andet, at virksomheden skal levere støbeforme til teglfacaderne på det svenske projekt Tyfonen, der skal pryde Universitetsholmen i Malmø.

- Opgaven med forme til Tyfonen er meget speciel. Det skyldes, at de buede facader giver store udfordringer til afforskalling, som igen kræver dygtige medarbejdere, siger direktør hos Verner Fredsgaard og Søn, Henrik Fredsgaard, til Building Supply.

Det er svenske Skanska, der skal opføre de 22.000 kvadratmeter fordelt over 55 meter og 14-etager i højden. Planen er, at bygningen, som danske Schmidt Hammer Lassen Architects K/S har tegnet, skal indvies i 2016, mens formene fra Verner Fredsgaard og Søn skal leveres til Støvring-virksomheden Ambercon A/S, som står for projektets facadearbejde, i løbet af 2015.

Speciale i de specielle
Henrik Fredsgaard glæder sig i det hele taget over udsigten til en god afslutning på 2014, hvor ordrebogen i sidste kvartal giver anledning til travlhed hos virksomheden, som på nuværende tidspunkt beskæftiger 17 ansatte.

- Specialopgaver til fremstilling af støbeforme ser også ud til at fortsætte, da vi oplever, at betonbyggerierne bliver mere og mere specielle, siger direktøren.

Verner Fredsgaard & Søn har som underentreprenør haft en finger med i spillet hos flere specielle bygninger i Danmark. Blandt andet leverede virksomheden sidste år udsparingerne til de runde vinduer samt de specielle amøbeaftegninger i facadeelementerne på Musikkens Hus nær havnen i Aalborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11