23948sdkhjf

Året der gik – del 1: Melodi Grand Prix og 18.000 elektrikere

Building Supply ser tilbage på hvilke historier fra el-området, læserne fandt mest interessant i første halvår 2014.
2014 nærmer sig enden. Building Supply – El ser i den anledning tilbage på årets mest populære historier. I dag gælder det de mest læste artikler frem til sommerferien.

Årets første kioskbasker på el-området handlede om teknikentreprenøren Wicotec Kirkebjergs første regnskab . Trods røde tal på bundlinjen forventede teknikentreprenøren fremgang. Samme forsigtige optimisme går igen hos landets øvrige store teknikentreprenører, hvilket fremgår af Building Supplys nyeste brancheanalyse af teknikentreprenører .

Interessen for at læse om den tre-årige overenskomst for de cirka 18.000 elektrikere, som Tekniq og Dansk El-Forbund nåede til enighed om først i marts, var også markant. ( Ny overenskomst for 18.000 elektrikere ).

Autorisationslovgivningen har længe og indædt været debatteret. Da den nye autorisationslov endelig blev vedtaget ved indgangen til april, kom reaktionerne prompte. ( Ny autorisationslov: Lovord og hård kritik ). Hvor Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Danske Metal og DI var positivt stemt, var der hård kritik fra DS Håndværk & industri (nu Arbejdsgiverne) og Dansk El-Forbund.

Det internationale Melodi Grand Prix i København trækker stadig spor. I maj var der også stor interesse for at læse om et elektrikerfirma, som havde penge til gode hos projektselskabet bag den internationale sangkonkurrence. ( Elektriker har millionregning til Melodi Grand Prix-selskab ).

I den negative ende af artikel-spektret fandt man også artiklen om konkursen i El-firmaet Verner Ranum A/S. ( Nordjysk el-firma er gået konkurs ). Sonderinger mellem virksomhed og bank om videreførelse af selskabet endte forgæves, hvorfor banken indgav konkursbegæringen. 20 mistede jobbet.

Det var de artikler, som flest læsere fandt interessante inden sommerferien 2014. I morgen bringer vi et overblik over de historier på el-området, der fangede flest læsere i sidste halvdel af 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078