23948sdkhjf
>

Produktionsrekord hos Strøjer Tegl: 40 millioner teglsten i år

Det går godt hos teglproducenten på Fyn, som producerer flere teglsten end nogensinde.
40 millioner teglsten er produktionen nået op på hos Strøjer Tegl i Assens på Fyn i år. Det er rekord for virksomheden, der har været i familien Strøjers eje i fire generationer.

- Vi har formået at skabe en god vækst. Vi har spredt risikoen på flere kunder, og vi har lavet gode aftaler med typehusfirmaer, og det har givet os en vækst, som vi er rigtig stolte af, siger administrerende direktør Flemming Rasmussen til Building Supply.

Brancheanalyse:
Laveste salg i 100 år


- Salget af mursten i hele teglbranchen er det laveste i den tid, Kalk- og Teglværksforeningen har ført statistik, nemlig 100 år.

Sådan sagde Thomas Piper, adm. direktør for Randers Tegl A/S, som med virkning fra 1. januar fusionerer med Pipers Teglværker A/S, i juni om branchens situation som helhed.

Læs hele Building Supplys analyse af teglbranchen ved at klikke her.
Tager markedsandele
Viksomheden har haft et større salg i 2014 end i både 2006 og 2007, hvor byggeaktiviteten var på sit højeste. Og væksten betyder, at Strøjer Tegl har taget markedsandele på det danske marked for teglsten.

Læs også: Strøjer Tegl øger overskud med rekordproduktion

Især står Strøjer Tegl stærkt på det danske marked for nybyggeri af parcelhus, hvor virksomheden er leverandør til de førende typehusfirmaer.

På det sjællandske marked har virksomheden også øget sin salgsindsats for at komme tættere på kunderne.

Læs også: Bedste regnskab fra Strøjer Tegl siden 2007

- Vi har haft en mærkbar forbedring i forhold til årene før finanskrisen, og det har vi blandt andet, fordi vi har en solid eksponering i det danske marked for typehus, og det er en strategisk retning, som vi har valgt, fortæller Flemming Rasmussen, som tilføjer, at virksomheden også oplever en stor loyalitet hos kunderne, når det kommer til gensalg.

Strøjer Tegl har stort fokus på produktudvikling, og ifølge Flemming Rasmussen er det også en god del af forklaringen på successen.

Flere ansatte
Virksomheden har blandt andet investeret et tocifret millionbeløb i 50 procent større kapacitet til produktion af sorte og grå/blåtdæmpede teglsten, og kunderne kan købe teglsten i et udvalg af over 100 forskellige farver.

Teglstensproducenten har også øget bemandingen. Det kommer an på sæsonen, men den administrerende direktør fortæller, at bemandingen er øget med cirka 15 procent, så der nu er i alt 70 medarbejdere på fabrikken i Assens.

- Den øgede volume i produktionen af overliggere og mursten har betydet, at vi er blevet flere ansatte, siger Flemming Rasmussen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.144