23948sdkhjf

Projekt: Holstebro vil forvandle slagterigrund

Holstebro Kommune deltager med et projekt, der skal forvandle byens gamle slagterigrund til en ny bydel.
- Vi fokuserer på en byudvikling, der tager afsæt i byrummet frem for i bygningerne. Slagterigrunden er en gammel del af byen tæt på banegården, City og med VIA i baghaven. Området bliver en bydel, der kan noget andet end det pæne/nyrenoverede og den etablerede kultur. Vi arbejder med midlertidighed, grønne ”huller”, klimatilpasning i forhold til overfladevand og byrum, der kobler området til resten af byen, fortæller arkitekt Vibeke Holmbo fra Planafdelingen i Holstebro Kommune på Holstebro Kommunes hjemmeside.

Ønsket om at skabe et sammenhængende forløb af byrum, der er interessante at opholde sig i og bevæge sig i for byens borgere, forudsætter samarbejde med lokale kræfter og med VIA i forhold til den nordlige del af området.

Konference i Hammel
Urban Lab har fredag den 5. februar konference i Hammel om temaet stedsidentitet. På konferencen vil der blive stillet skarpt på, hvordan man fremadrettet i udviklingen af vores byer kan arbejde med de forskellige udfordringer relateret til det at finde et steds identitet – og ikke mindst bruge stedsidentiteten strategisk.

Oplægsholdere er blandt andet kunstnere som Per Arnoldi og Morten Stræde, antropolog Marie Stender og professor, centerleder og arkitekt Jens Kvorning. Deltagere er blandt andet medarbejdere fra byplanafdelinger og kulturafdelinger i en række midtjyske byer.

Det tværkommunale projekt Urban Lab har modtaget et projekttilskud på 1,3 millioner kroner fra Fonden Aarhus 2017 til arbejdet med at finde frem til, hvordan man skaber levende og dynamiske byrum.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093