23948sdkhjf

U’ets kælder står snart færdig (#9)

Byggeriet af Novo Nordisks forskningscenter i Måløv sker stadig under jordens overflade.
I samarbejde med CRM-Byggefakta sætter Building Supply i disse uger fokus på de 10 største igangsatte byggerier i 2014. I dag er turen kommet til Novo Nordisk Diabetes Reseach House, som er nummer ni på listen.

Diabetes Research Center

Projekttype: Nybyggeri, anlægsarbejde
Areal: 16.724 kvm
Budget: 775 mio. kr.
Stadie: Byggepladsen er etableret
Byggeperiode: September 2014-marts 2016
Adresse: Novo Nordisk Park 1
På byggepladsen i Måløv er betonelementerne til kælderetagerne på det næsten 17.000 kvadratmeter store Diabetes Research House ved at blive monteret. Det er Novo Nordisk, der er bygherrer.

- Vi startede i september, og kælderetagerne er færdige til marts, fortæller Robert Oldenburg, der er projektleder på Diabetes Research House hos Novo Nordisk.

Den store bygning opføres som et gigantisk U, og bygningen får to store laboratoriegange, som bliver bundet sammen til U'et af en mellembygning på tre etager med administration og fællesfaciliteter.

Byggeriet holder tidsplanen, og forskningscenteret forventes at stå færdigt i marts 2016. Til den tid kommer Novo Nordisk til at få 16.724 forsknings-kvadratmeter mere.

Detaildesignet færdig om to måneder
Totalrådgivningen varetages af Rambøll Danmark, og på byggearbejdet er Per Aarsleff A/S hovedentreprenør. Mod nord på grunden fremstår forskningscenter i fire etager, fordi der er niveauforskel på grund af faldende terræn. Det betyder også, at der bliver bygget et auditorium ind i skrænten.

- Vi forventer, at detaildesignet er færdigt i slutningen af marts i år, fortæller projektlederen.


I øjeblikket er Aarsleff i fuldt sving med råhus og aptering, Wicotec med forsyninger og utility, Remirent med byggeplads, mens LBP Engineering står for sikkerheden på byggepladsen.

Derudover har Wicotec-Kirkebjerg ventilation-, VVS- og el-entrepriserne, mens DS Elcobyg leverer de præfabrikerede betonelementer.


Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141