23948sdkhjf

Partnerskab skal skabe flere praktikpladser i Holbæk

Et omfattende samarbejde skal få flere unge i gang med en erhvervsuddannelse og ikke mindst skabe flere praktikpladser.
Alle unge skal have en praktikplads - så ambitiøs er meldingen fra Dansk Byggeri, EUC Nordvestsjælland, Holbæk Kommune og herunder også Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU). Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Med en ny partnerskabsaftale, der blev underskrevet på et stormøde for byggeriets parter tirsdag den 3. februar, vil de nemlig sikre praktikpladser til de unge, og kvalificeret arbejdskraft til byggeriet.

- Vi ønsker de bedst mulige rammevilkår for det lokale erhvervsliv. Samtidig har vi et stort ansvar for unge mennesker og deres muligheder for at skabe en positiv fremtid. Derfor er jeg også rigtig glad for at vi nu har givet hinanden håndslag på at løfte opgaven, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Som en del af aftalen vil Dansk Byggeri i samarbejde med EUC Nordvestsjælland gennemføre løbende praktikpladskampagner, der opfordrer virksomhederne til at ansætte lærlinge. Virksomhederne under Holbæk Murer- og Tømrermesterforening påtager sig desuden medansvaret for at stille praktikpladser til rådighed.

Adgang til kvalificeret arbejdskraft
Formanden for Murer- og Tømrermesterforening under Dansk Byggeri Erik Taagaard siger:

- Partnerskabsaftalen betyder, at vores virksomheder får adgang til kvalificeret arbejdskraft og at flere unge bliver opmærksomme på de mange spændende jobs og karrieremuligheder, der er i vores branche. Og så er vi glade for at påtage os vores del af ansvaret for at unge får en god og jobrettet uddannelse.”

Holbæk Kommune vil i Folkeskolen arbejde for at kvalificere, motivere og forberede de unge til at tage en ungdomsuddannelse. Samtidig skal UU, der står for kommunens uddannelsesvejledning, sikre en høj kvalitet i rådgivningen, når de unge skal vælge uddannelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14