23948sdkhjf

Tidligere Irma-domicil bliver til ny bydel

Elf Development omdanner Irma-koncernens gamle domicilområde i Rødovre til 115.800 kvadratmeter blandet bebyggelse.
Går alt efter planen, kan de første boliger i Rødovres nye bydel, ”Irmabyen”, stå klar i begyndelsen af 2016.

Det oplyser Elf Development, der står for udviklingen af det omfattende projekt, der forvandler Irma-koncernens gamle domicilområde ved Korsdalsvej til 115.800 kvadratmeter med boliger, butikker og erhverv.

- Kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune træder sammen i juni for at godkende den lokalplan, der gør det muligt at opføre Irmabyen. Så til efteråret vil håndværkerne starte med at rydde en del af området og opføre de første boliger på grunden. Og byggeriet vil herefter tage til for så at stå helt færdigt om få år, oplyser udvikleren i en mail.

Bydel for hele Rødovre
Projektet er tegnet af Gröning Arkitekter, der har som mål at blande funktioner, generationer, boformer og arkitektur for at tiltrække mange forskellige mennesker til den nye bydel. De mange nye boliger vil fordele sig på både etagebyggeri, rækkehuse og parcelhuse.

Arkitekterne har i deres masterplan lagt vægt på at skabe diversitet i byggeriet med offentlige pladser af høj kvalitet. Det seksetagers høje kaffetårn på Irmagrunden blev opført i 1960'erne med det formål at eksperimentere med – og producere – kaffe af høj kvalitet. Det markante og fredede bygningsværk skal – sammen med pladsen foran – gøres til et nyt vartegn for hele kommunen.

- Vi arbejder med planer om at etablere café, børneaktiviteter og med at gøre flere af kaffetårnets etager tilgængelige for kommunens borgere til sociale aktiviteter. Vi arbejder på at etablere en pop-up-restaurant og planlægger at bruge nogle af tårnets mange kvadratmetre til kulturelle aktiviteter, som alle Rødovres borgere kan deltage i, oplyser Elf Development.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141