23948sdkhjf

Daurehøj Erhvervsbyg har fundet nichen

Holbæk-entreprenøren satte ny omsætningsrekord i 2014 og forventer yderligere vækst i 2015.
- Vi har fundet vores egen niche og har fået godt fat i både mellemstore nybyggerier og renoveringsopgaver, siger Birger Daurehøj.

Han er direktør i Daurehøj Erhvervsbyg A/S, som netop har offentliggjort sit til dato bedste årsregnskab.

Omsætningen er vokset med knap 40 procent til 243,3 mio. kr., mens resultatet før skat er mangedoblet fra 1,3 til 12,1 mio. kr. Det er betydeligt bedre end det forventede ved årets begyndelse.

Styrket til yderligere vækst
Gennem de seneste par år er organisationen styrket på de ledende poster. Carlo Chow kom til i 2013 som ny bestyrelsesformand med ansvar for områder som finans, økonomi, HR og kommunikation, mens Lars H. Nielsen i 2014 blev ansat som produktionschef. Han har en fortid hos B. Nygaard Sørensen.

I takt med den stigende ordreindgang har Daurehøj Erhvervsbyg også mandet op på projektlederdelen, mens det rent administrativt er lykkedes at håndtere væksten med uændret bemanding gennem omlægning af processer. At den samlede medarbejderstab var mindre i 2014 hænger sammen med en lavere andel af egenproduktion.

- Vi udspringer af et tømrerfirma, men beskæftiger os i dag udelukkende med hoved- og totalentrepriser, hvor vi udfører tømrer- og snedkerarbejde i egenproduktion. Er tømrerandelen ikke er så stor, skalerer vi ned på de timelønnede, forklarer bestyrelsesformand Carlo Chow.

Han og den øvrige ledelse tror på yderligere fremgang i 2015 og forventer at være i stand til at håndtere en stigende omsætning på basis af den nuværende bemanding. Ordrebehandlingen talte ved årets indgang i alt 223,9 mio. kr., hvoraf en stor del vil blive realiseret i 2015 og 2016.

- Selvom vi allerede nu kan se, at ordrebeholdningen genererer en pæn omsætning og indtjening i 2015, så har vi både kapacitet til og ambitioner om videreudvikling af vores forretning, understreger Carlo Chow.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109