23948sdkhjf

37 etager højt vartegn i Dublin

Henning Larsen Architects har tegnet et spektakulært vartegn til Dublin. Den 37 etager høje bygning, One Berkeley Court, har en reflekterende glasfacade og er skåret som en diamant. Den vil føje sig til byens skyline og markere den irske hovedstad som en moderne europæisk hovedstad.
Bygningen bliver opført på en af Irlands dyreste byggegrunde, Jurys Berkeley Court, hvor et nyt kvarter med en markant grøn profil vil vokse frem.

Henning Larsen Architects vandt opgaven i en stort anlagt international arkitektkonkurrence i 2006. Det skal forvandle en nedslidt del af Ballsbridge til et familievenligt beboelseskvarter med mange kulturelle aktiviteter, ambassader, kontorer og butikker. Den 28.000 kvm. store grund blev købt for et rekordstort beløb i 2005.

Projektets fokus på initiativer, der skåner miljøet, reducerer dets CO2-aftryk med 75 pct. sammenlignet med tilsvarende byggerier i Dublin. Trelags-vinduer i højhuset, biobrændsel til opvarmning, gråvandsanlæg, delebiler og en lang række andre tiltag vil gøre projektet så bæredygtigt, at CO2-aftrykket på lidt længere sigt vil være reduceret til nul.

De danske landskabsarkitekter SLA er en af samarbejdspartnerne på projektet, der forventes at stå færdigt i 2013.

Kilde: Henning Larsen Architects

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125