23948sdkhjf

schmidt hammer lassen vinder nyt stort projekt i Norge

Ankerskogen Svømmehal i Hamar var Nordeuropas største svømmehal, da den blev bygget i 1980. De danske arkitekter schmidt hammer lassen skal nu stå for en total ombygning og modernisering af Ankerskogen.
Danske schmidt hammer lassen har tidligere skabt DGI-Byens multifunktionelle vandkulturhus i København. Nu skal erfaringerne bruges uden for landets grænser. Sana Per Aqua – sund gennem vand er det gennemgående tema for arkitekternes vision for et nyt Ankerskogen.

Der bliver tale om en markant omdannelse og re-disponering af det eksisterende anlæg med tilføjelse af en række nye funktioner. Aromatiske spabade, moderne fitness faciliteter og et lækkert nyt cafémiljø og mødested som erstatter det gamle, traditionelle svømmehalscafeteria. En ny foyer i dobbelt højde erstatter desuden den eksisterende lavloftede foyer og kommer til at fungere som svømmehallens naturlige hjerte med billetsalg og café i nær visuel kontakt med alle husets øvrige aktiviteter.

- En svømmehal er ikke længere bare en svømmehal. Nutidens brugere kræver oplevelser og adspredelse – de vil underholdes, pirres og forkæles, fortæller John Lassen, som er partner i schmidt hammer lassen.

- Her skal være plads til både børnenes leg i vandet, motionssvømmerne, de fokuserede konkurrencesvømmere og de der kommer for spabadenes fordybelse og velvære. Det betyder, at vi arbejder med en temmelig omfattende omdisponering, uudvidelse og renovering af det eksisterende anlæg, slutter John Lassen.

I dag vender mange af aktiviteterne publikum ”ryggen”. Omdisponeringen arbejder med visuelle kig på tværs af de mange forskellige aktiviteter. Det skal være med til at skabe glæde og liv i det nye Ankerskogen. Kort sagt, et
sted man har lyst til at være.

Udvendigt kommer hallen til at fremstå med hvide pudsede flader, stor åbenhed og afvekslende lysindfald gennem de mange glaspartier. Indvendigt er materialebrugen ligeledes enkel, lys og imødekommende. Det enkle, skarptskårne anlæg kommer til at ligge med Hamars kuperede skovområde i ryggen – en natur som når vejret er til det, kan opleves fra de store udendørs terrasseanlæg.

I juryens begrundelse for valget af schmidt hammer lassens projekt hedder det bl.a.:

- Projektet er en helstøbt arkitektonisk løsning som integrerer det eksisterende med det nye i en gennemarbejdet løsning. Projekterne skiller sig ud fra konkurrenterne ved at alle hovedfunktionerne efter juryens mening er godt placeret i forhold til hinanden, grunden og landskabet.

Kilde: schmidt hammer lassen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094