23948sdkhjf

Fagmesse med nye Byggesten

Den 29. januar 2008 slår Ingeniøren dørene op for Danmarks første Rådgivertræf - konferencer og seminarer er gennemført i samarbejde FRI og Dansk Byggeri.
Faglig spændstighed præger nyt rådgivertræf i Århus, Danmarks første af slagsen

Mængden af informationer i byggebranchen er større end nogensinde og dermed også behovet for at kunne sortere disse informationer, for eksempel når energiforbruget i nybyggeri fremover skal reduceres. Derfor er en helt ny type dansk byggemesse på vej – en smal messe på et højt fagligt niveau med fokus på videndeling, direkte målrettet til rådgivende ingeniører og professionelle fagfolk inden for byggebranchen.

Den første messe af slagsen har fået titlen ”Rådgivertræf” og afvikles i Århus over én dag, d. 29. januar 2008.

Danmarks første rådgivertræf er arrangeret af Mediehuset Ingeniøren:
- Fra en omfattende brancheanalyse ved vi, at der et voksende behov for at bevæge sig fra den traditionelle brede messe til en mere niche-orienteret og prioriteret begivenhed, der sætter fokus på faglighed og giver kompetente svar på aktuelle spørgsmål inden for byggefaget, ikke mindst på energiområdet, siger markedsdirektør Per Bach.

Rådgivertræffet har derfor også et stærkt konferenceprogram med oplæg fra faglige kapaciteter fra bl.a. Dansk Byggeri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) og Aalborg Universitet. De redegør for eksempel for de nye byggereglementer og giver bud på muligheder for fremtidens energivenlige byggeri og en status for byggeriet, hvor er vi på vej hen.

Udover konferencedelen rummer messen også en virksomheds – og produktfokuseret seminardel.
De rådgivende ingeniørfirmaer, der møder op, vil også blive mødt af godt 30 udstillere med produkter inden for det lette byggeri, lyd og komfort, isolering, energi og miljø. Sideløbende får rådgiverne mulighed for at se og tale produkter med producenterne ved særlige produktpræsentationer.

Blandt udstillerne er Harresø Byggeforretning, der som den kun femte producent i verden netop har fået certificeret sit ottekantede lavenergihus, Harresøhuset, som passivhus. I et passivhus er energiforbruget til opvarmning kun en sjettedel af forbruget i et nybygget parcelhus og i takt med det stigende fokus på energiforbrug bliver denne type huse mere og mere populære hos husejere og myndigheder.

- Byggeindustrien har altid haft et løbende behov for at præsentere de rådgivende ingeniører for nye produkter og innovative løsninger. Rådgiverne har modsat et stort behov for at blive opdateret på de nyeste produkter inden for deres fagområder. Vi ved også, at producenter og rådgivere har brug for at lære af hinanden og udnytte hinandens viden. Det får de lejlighed til her, forklarer Per Bach.

Mediehuset Ingeniøren forventer at gøre det nye smalle messe-koncept inden for dansk byggeri til en tilbagevendende begivenhed, der afvikles mindst en gang om året. Næste gang er til efteråret i København.

Dette første rådgivertræf, der er gratis for deltagerne, gennemføres i samarbejde med Dansk Byggeri og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Yderligere information om messen findes på www.raadgivertraef.dk

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127