23948sdkhjf

Randers Kommune taber sag om rådgiverhonorar

Kommunen skal betale 1.779.000 kroner til konkursboet efter Randersegnens Boligforening.
Det slog Byretten i Randers fast i fredags, da der faldt dom i en sag om honorar til den midlertidige forretningsfører i Randersegnens Boligforening, Anders Rønnebro og hans rådgivere. Samtidig kan Randers Kommune ikke kræve pengene tilbage fra Anders Rønnebro, fastslår dommen. Det skriver Randers Kommune på sin hjemmeside.

Sagen udspringer af det redningsarbejde, der foregik i tiden umiddelbart inden, at Randersegnens Boligforening gik konkurs i december 2011. Sagens stridspunkt er det honorar på 1.779.000 kroner, som den midlertidige forretningsfører udtog kort før, konkursen blev en realitet.

Konkursboet efter Randersegnens Boligforening har påstået, at de penge tilhørte konkursboet og har derfor krævet dem tilbage af Randers Kommune. Randers Kommune har påstået, at beløbet tilhørte de økonomisk selvstændige afdelinger under boligforeningen, og derfor ikke var en del af konkursboet.

Kommunen kan ikke kræve beløbet tilbage
For at få undersøgt om den midlertidige forretningsfører pådrog sig et rådgiveransvar, gjorde Randers Kommune kravet gældende overfor Anders Rønnebro, der fungerede som midlertidig forretningsfører i boligforeningen lige op til konkursen.

Dommen fra Retten i Randers fastslår, at Randers Kommune skal betale beløbet til konkursboet efter Randersegnens Boligforening og slår samtidig fast, at kommunen ikke kan kræve beløbet tilbage fra Anders Rønnebro.

Sagen skulle prøves
Direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune, Lene Andersen, beklager, at Randers Kommune har tabt sagen.

- Da konkursboet trak Randers Kommune i retten, var vores vurdering at den midlertidige forretningsfører kunne have handlet ansvarspådragende på en måde, som betød, at hans ansvarsforsikring – og ikke skatteyderne – burde dække beløbet. Dette fik vi afprøvet ved at sende kravet videre til Anders Rønnebro, og lade retten afgøre det. Den afgørelse har vi nu, og den giver os rettens ord for, at der ikke blev handlet ansvarspådragende, forklarer Lene Andersen og tilføjer:

- Det er en meget kompliceret og langstrakt sag. Nu vil vi læse dommens præmisser grundigt igennem, men min forventning er, at vi tager dommen til efterretning,” siger Lene Andersen.

Hun glæder sig dog samtidig over udsigten til, at det restlige efterspil efter Randersegnens Boligforenings konkurs nu er overstået.

- Med denne afgørelse fra retten kan vi formentlig endegyldigt lægge låg på det retslige efterspil og lukke hele sagskomplekset. Dermed ser vi nu fremad mod den vigtige opgave, at sikre en fornuftig økonomi i boligforeningens afdelinger fremadrettet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078